GORI NA SRĐU I ROGOZNICI: Hrvatski vatrogasci bore se protiv vatrene stihije diljem zemlje i junački se drže!

12.07.2022. 19:56:00

LJETNE GADOSTI

Sve raspoložive vatrogasne snage s trogirskog područja angažirane su u gašenju požara koji je u popodnevnim satima buknuo nedaleko od Rogoznice, u mjestu Vinišće na području općine Marina, izvijestili su iz DVD-a Marina.

U gašenju požara sudjeluje 51 vatrogasac s 12 vozila.

U jednom trenutku vatra se usmjerila prema kućama, ali su je vatrogasci žurnom intervencijom zaustavili tako da zasad kuće i stambeni objekti nisu ugroženi, doznaje se iz DVD-a Marina.

Drugi požar

Također, danas u popodnevnim satima buknuo je požar na Srđu, iznad naselja Nuncijata. Intervencija je u tijeku, potvrdili su vatrogasci za Dubrovački dnevnik.

Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik, kaže kako je na intervenciji velik broj vatrogasaca. U akciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci dubrovačkog JVP-a te vatrogasci iz DVD-a Župe dubrovačke i Državna vatrogasna postrojba.

“Borimo se da vatra ne prijeđe vrh Srđa. Gori visoko raslinje”, kratko je komentirao Simović za Dubrovački dnevnik.

Vatrogasna akcija je u tijeku pa još uvijek nema detalja oko požara.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:dubrovniknet.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.