Mladež HSP-a Split: Gradonačelniče, imate li barem malo srama!

13.01.2020. 13:28:00

Potaknuti posljednjim natječajem za zapošljavanje u Banovini, dužni smo reagirati. Spomenuti natječaj raspisao se  dan uoči Božića, velikog kršćanskog blagdana. Objava natječaja usred Božićno-novogodišnjih praznika vrlo je pomno isplanirana kako bi sve prošlo ispod radara. Ovdje se doslovno radi o manipulaciji i dobro poznatom modelu funkcioniranja gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Iz dokumenta, koji je potpisan 18. siječnja 2019. godine, vidi se kako su u upravnim tijelima Grada Splita u tom trenutku bila zaposlena ukupno 452 službenika i namještenika (u siječnju 2018.g.brojka je iznosila 438). Mnogobrojni primjeri europskih i svjetskih država pokazuju nam da se s 452 službenika vrlo uspješno i kvalitetno može upravljati državom, a kamoli gradom veličine Splita.

Zar je Gradu Splitu zaista potreban toliki broj zaposlenih da bi se kvalitetno odrađivale stvari iz njegove nadležnosti? Odgovor na to pitanje je jasan i neupitan,a to je jedno veliko NE. Odgovorno tvrdimo da je Gradu Splitu dovoljna brojka od 120 zaposlenih. Otprilike toliki broj djelatnika gradske uprave i sada marljivo i čestito odrađuje gotovo cijeli posao gradske administracije. Upravo zato jedno veliko HVALA tim djelatnicima koji pošteno zarađuju svoju plaću ulažući trud, znanje i energiju te nesebično pomažući svim zainteresiranim i potrebitim građanima Splita. Ostatak gradske uprave čine nesposobni stranački poslušnici čija je jedina svrha ulizivanje, dodvoravanje i kimanje glavom vladajućim strukturama.

Ovaj problem ne zahvaća samo Banovinu, već je to problem svih gradskih tvrtki. Također, problemi građana s povećavanjem broja zaposlenih i dalje se ne rješavaju jer velika većina uhljeba niti ne radi svoj posao. Najveći napor istih je otići do bankomata i podignuti plaću koju dobiju od poreznih obveznika. Jedna od ključnih stvari u rješavanju ovog problema je sistematizacija radnih mjesta s obzirom da se ne zna tko što radi, a svi smo svjedoci znanja zaposlenika Banovine gdje 5 djelatnika Grada koji rade u istom uredu tumače zakone i ostale propise na 5 različitih načina.

Zašto ne pričati o tome da zaposlenici za vrijeme radnog vremena (izvan propisane pauze) idu po shopping centrima, ispijaju kave na rivi, šetaju po Žnjanu, odlaze doma i sl. Pokušajte se tako ponašati kod privatnika, posebno u vrijeme povećanog opsega posla čisto da vidimo koliko bi se zadržali u toj tvrtki. Uzmimo za primjer Stanoupravu, gdje ih nekoliko sjedi u istom uredu i zapravo svi rade isti posao koji bi mogla, ali i trebala obavljati jedna osoba.. Također bismo željeli dobiti podatke o zapošljavanju u tvrtki "Vodovod i kanalizacija Split" u protekle dvije godine odnosno tko je sve zaposlen, na koja radna mjesta i s kojim kvalifikacijama.

Gradonačelniče, Vaše manipuliranje građanima Splita prešlo je svaku mjeru te je uistinu žalostan i poražavajući način na koji vodite Grad.  Očito ste shvatili da se Vaš prvi i posljednji mandat bliži kraju i besramno uhljebljujete one kojima ste politički dužnici. Nažalost, sve to radite na štetu građana Splita kojima ste 2017.godine obećali služiti, ali Vi služite isključivo interesima političke trgovine.

S obzirom na kontinuitet zapošljavanja u Banovini, predlažemo da ukinemo  HZZ i njegovu zadaću povjerimo Gradu Splitu odnosno aktualnom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari. Vjerujemo da bi tim potezom nezaposlenost u Hrvatskoj u potpunosti nestala.

Mladež HSP-a Split

Izvor: Foto:Milan Sabic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.