Gradonačelniče Opara, brojke su vam poražavajuće!

12.02.2020. 17:46:00

Svi oni koji pregledavaju internetsku stranicu Grada Splita mogu naići na vrlo zanimljivu rubriku pod nazivom Proračun.

Detaljnijim pregledom vidjeli smo mnoštvo podataka koji nikako ne idu u prilog aktualnoj gradskoj vlasti već naprotiv, govore o njihovom neznanju i nesposobnosti.  Poseban naglasak stavili bismo na financijski izvještaj za 2018.godinu koji je zapravo pokazatelj načina na koji se trenutno vodi Grad Split.

 

Između ostalih sramotnih pokazatelja posebno ističemo sljedeće:

 

 

 

 

 

 

Ako imamo u vidu da je prvi „značajni“ potez gradonačelnika Andre Krstulovića Opare bio povećanje prireza na plaće građana Splita za 50%, a s druge strane imamo gotovo 40% manji prihod od komunalnog doprinosa, zbog kako službeno kažu, manjeg broja investitora trebamo se zapitati jesmo li u ozbiljnim problemima. Sve ovo ukazuje na to da gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Oparom preko leđa ali i usta građana želi prikriti svoje neznanje i nesposobnost. Činjenica da financijskog izvještaja za 2019.godinu još uvijek nema na službenim stranicama Grada Splita ukazuje na možda još poraznije rezultate rada gradske uprave.

 

Prilikom rasprave o prijedlogu povećanja prireza na plaće građana Splita s 10 na 15% gradonačelnik Opara je rekao sljedeće: „Naš grad nije drugi u državi, nije solidaran ni socijalno osviješten, ali naš grad može bolje“. Gradonačelnikova izjava lako je provjerljiva i nalazi se na službenim stranicama Grada Splita.

 

Poručili bismo gradonačelniku da Split može i mora bolje, ali ne na čelu s njim i njegovom ekipom.

 

HSP SPLIT

Izvorni autor: HSP Split

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.