Gradonačelnik Petrinje nezadovoljan raspodjelom državnog novca nakon potresa: 'Nesretan sam'

01.01.2021. 16:30:00

'Ocjena je donesena snagom mišića, a ne struke', kaže

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, maloprije je za N1 rekao kako nije zadovoljan raspodjelom novca od interventne državne pomoći.

Kako je odlučeno na razini županije, Petrinji će od 100 milijuna kuna pripasti 30 milijuna kuna. Dumbović kaže da je nesretan.

‘Ocjena donesena snagom mišića, a ne struke’

“Sada kada sam prespavao, mogu reći da sam nesretan. Političke procjene bez struke nisu dobre. Mogu otvoreno reći da nisam zadovoljan i da sam nesretan. Ovo je jedna paušalna ocjena, donesena snagom mišića, a ne struke”, rekao je Dumbović. Dodao je kako je nemoguće u tako kratkom roku donijeti preciznu procjenu štete.

Župana Žinića danas su novinari zamolili za komentar raspodjele novca. “Mislim da je to pravedno”, rekao je. Upozorio je da se radi o interventnim sredstvima koja se trenutno koriste za hitno saniranje i zbrinjavanje.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO: n1 screenshot

Izvorni autor: Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.