TKO JE TAJNI ‘AP’ U PORUKAMA RIMAC-ŽALAC? Oporba upire prstom: ‘Da nije kiropraktičar Ante Pavlović ili možda Andrej Plenković?

27.01.2023. 17:55:00

Whatsapp poruke optuženica Gabrijele Žalac i Josipe Rimac, u kojima u aferi Softver potonja piše ‘sutra ćemo dogovoriti s AP’, oporbu je u petak navela da se zapita zašto premijer Andrej Plenković nije pozvan na obavijesni razgovor.

Arsen Bauk (SDP) navodi da ima dosta inicijala kao i aktualnog predsjednika Vlade, ali, ističe, dao bih se okladiti da su mislile na njega. “Ako se gospođe žele braniti na taj način, reći će na koga su mislile, a sve ostalo se trebalo utvrditi u istrazi”, dodao je.

Upitan je li trebalo saslušati premijera, kazao je da, ako postoje indicije da ima neka veća saznanja, onda ga se trebalo pitati za saznanja.

Grmoja: Je li AP možda kiropraktičar Anto Pavlović?

Nikola Grmoja (Most) zapitao je je li AP koji se spominje u porukama Gabrijele Žalac i Josipe Rimac kiropraktičar Anto Pavlović ili je to Andrej Plenković.

Ako je to Andrej Plenklović, a svi znamo da jest, zašto onda taj čovjek nije pozvan na obavijesni razgovor. Mislim da je to pravo pitanje, smatra Grmoja.

Sandra Benčić (Zeleno-lijevi blok) kaže da je ‘baš razmišljala tko bi mogao biti AP’.

“Associated Press? Aco Petrović? Ne znam, ili možda Andrej Plenković. Birajte vi tko bi mogao biti AP u prepisci između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac”, ironično je poručila.

Poruke Rimac i Žalac: ‘Sutra ćemo dogovoriti s AP’

Podsjetimo, jučer su mediji objavili dio poruka u mobitelu Josipe Rimac, iz USKOK-ove istrage protiv nje, a koje su poslužile europskom tužiteljstvu u postupku protiv Gabrijele Žalac u aferi ‘softver’.

U razgovoru dvije HDZ-ovke spominju podršku osobe AP, a i sama Rimac daje izravnu podršku Žalac. “Srećiceeee. Samo hrabro. Vidim da su i ovi u javnoj nabavi išli kontra. Ako ti tamo nešto treba samo me zovi. Za tebe sve”.

Nadalje, u razgovoru o softveru koji je uslijedio par dana kasnije Gabrijela Žalac poručuje: “Ali gle. Ovo će bit po mom. Što prije”.

“Sutra ćemo dogovoriti s AP, i složimo mi kontru”, nastavlja Rimac. “Već je on odmah rekao… Ali ja sam ljuta što je on dozvolio ovo. J….e Josipa. Bezveze”, odgovara Žalac.

Unatoč ovim porukama Gabrijela Žalac je u svojoj obrani negirala krivnju te u iskazu tvrdila kako ona niti u jednom segmentu nije bila zadužena za provođenja procesa javne nabave.

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.