Grmoja: Nismo dobili Škorin prijedlog da se odreknemo imena

24.01.2020. 18:35:00

Nikola Grmoja rekao je kako Most nije dobio prijedlog Miroslava Škore da se njegovi potencijalni partneri odreknu imena svojih stranaka, istaknuvši kako je Most autentična stranka s programom, ali da je otvoren za suradnju s onima s kojima može ugroziti politički duopol.

Kako piše Jutarnji list novi vođa "trećeg puta" Miroslav Škoro razbjesnio je partnere zahtjevom da se na parlamentarnim izborima odreknu naziva svojih stranaka i da mu potpišu bianco zadužnice. 

Borimo se za Hrvatsku u kojoj će svi naši građani imati jednake prilike i ne vidim nikakav problem oko koalicijskog sporazuma kojim bi se stvorila opcija koja bi imala veće šanse ugroziti duopol, rekao je Grmoja u petak novinarima u Saboru. 

Što se tiče bianco zadužnica, Grmoja je rekao da bi to trebalo objasniti i da ta ideja nije iskomunicirana. U Saboru smo u dva navrata pokazali da nismo na prodaju kad smo potpisali za raspuštanje Sabora pa smo po prvi puta u modernoj hrvatskoj državi imali prijevremene parlamentarne izbore, podsjetio je Grmoja.

Ni sada nitko iz Mosta u Saboru pa čak i oni koji su otišli iz Mostova kluba nisu podržali Vladu Andreja Plenkovića, naveo je. 

Grmoja je rekao kako je nakon predsjedničkih izbora bio jedan razgovor (sa Škorom) u kojem smo komentirali koji su potezi bili dobri i što se još moglo napraviti, a konkretno oko samog nastupa na parlamentarnim izborima još uvijek nije bilo razgovora.

Ima još vremena do izbora, ali bilo bi dobro da se krene s razgovorima s onima koji smatraju da su na nekakav način ugroženi i te stvari komunicirati, smatra Grmoja.

Upitan tko bi Mostu bio neprihvatljiiv, Gmoja je rekao kako ne misli biti na listi s Bandićevim žetončićima, bilo u prošlosti ili su sada, ili s HDZ-ovim trabantima, koji bez HDZ-a ne postoje niti će postojati.

Dakle, otvoreni smo za suradnju za sve autentične političke ličnosti ili opcije, poručio je Grmoja.

Na upit je li Zekanović autentičan, Grmoja nije izravno odgovorio, rekavši kako to dokazue svaki čovjek svojim djelima te da nisu jedini akteri u priči. Razgovaramo s Miroslavom Škorom i vidjet ćemo kako će ti razgovori završiti, rekao je Grmoja.

(Hina)

Foto: Fah

Autor: