Grupni napadi u Ukrajini: Zračna uzbuna u cijeloj zemlji

08.05.2024. 13:07:00

Nastavljaju se ruski grupni napadi u cijeloj Ukrajini. Rano jutros proglašena je zračna uzbuna u cijeloj zemlji. U Kijevu, kao i u regijama Vinica, Žitomir i Odesa, Černihov i Čerkasi, objavio je portal Geopolitika.news.

Zračna uzbuna također je objavljena u regijama Harkiv, Sumy i Dnepropetrovsk, kao i u regijama Poltava, Kirovograd, Nikolajev i u dijelovima oblasti Herson i Zaporožje koje su pod nadzorom ukrajinskih snaga.

Prema navodima ruskih medija, sinoć su ruske snage izvele još jedan snažan raketni napad na vojne i energetske objekte u Ukrajini.

Raketni udari

Djelovali su najprije dronovi Geran, a nakon njih strateški nosači raketa Tu-95MSM, koji su izvršili grupno lansiranje projektila Kh-101 (X-101, rus.). Poslije njih udare su nanosili operativno-taktički sustavi Iskander.

Raketni udari izvedeni su na ciljeve u Kijevu, Kirovogradu, Dnjipru (Dnjepropetrovsk, rus.), Zaporižju, Vinici, Lavovu i Ivano-Frankivsku. Istovremeno, ruske snage nastavile su ofenzivne operacije zapadno od sela Ocheretino u donjeckoj regiji, prenosi 7dnevno.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Tu-95 (Getty Images)

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.