Gruzijac (40) prevozio migrante u kombiju u Slavonskom Brodu: Imao lažnu ukrajinsku vozačku

25.01.2024. 12:06:00

KAZNENA PRIJAVA

Istraga je pokazala da je 40-godišnjak, prema prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, iz koristoljublja preuzeo strane državljane s namjerom prijevoza do Zagreba

Tijekom kontrole kombi vozila s mađarskim registracijskim oznakama, službenici PU brodsko-posavske zaustavili su u srijedu 40-godišnjeg gruzijskog državljanina koji je upravljao vozilom. Tijekom pregleda tovarnog prostora, otkrili su da se u vozilu nalazi više stranih državljana, priopćili su iz PU brodsko-posavske.

Strani državljani nezakonito su ušli u Republiku Hrvatsku, utvrdili su kriminalističkim istraživanjem. Istraga je pokazala da je 40-godišnjak, prema prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, iz koristoljublja preuzeo strane državljane s namjerom prijevoza do Zagreba. Utvrdili su i da osumnjičeni muškarac nema valjanu vozačku dozvolu, već je koristio krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Ukrajine koju je prethodno nabavio od nepoznatih osoba u Zagrebu.

Prema stranim državljanima proveli su postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Osumnjičenog muškarca predali su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava i kaznenog djela protuzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, prenosi 24sata.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/24sata/Antonela Šaponja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.