Gužve na granicama: Za ulazak u Hrvatsku čekaju i do sat i pol

23.05.2020. 12:04:00

Slovenski turisti na ulazak u Hrvatsku na granici čekaju između sat i sat i pol vremena. Dolaze uglavnom oni koji imaju svoje nekretnine ili rezerviran smještaj

- Na graničnim prijelazima može se primjetiti da zanimanja za Jadran ima, jutros se na prelazima Rupa i Plovanija čeka na ulazu u zemlju, većinom dolaze Slovenci i to oni koji imaju svoje nekretnine ili rezerviran smještaj. Zbog rješavanja papirologije i uzimanja osobnih podataka čeka se oko jedan sat - kažu na HTV-u

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel | Autor: Srecko Niketic/PIXSELL Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatski autoklub obavještava kako je zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža.

Tako se, navodi HAK, na graničnom prijelazu Rupa čeka do 30 minuta, na Plovaniji i sat i pol, na Kaštelu sat vremena, na graničnom prijelazu Požane 30 minuta, a toliko se čeka i na granici u Jurovskom Brodu.

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel | Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

HAK vozače moli za strpljenje i razumijevanje.

Također, u HAK-u navode kako mokrih i skliskih ili samo vlažnih kolnika ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta vozi se usporeno, uz povremene zastoje. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

A1 Zagreb-Split-Ploče:
  • do 27. svibnja kroz tunel Sveti Rok vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.
  • zbog redovnog održavanja tunel Sveti Ilija bit će zatvoren za sav promet 23./24.05.2020.god. od 20:00 do 05:00 sati. Obilazak za smjer Zagreb - Dubrovnik: DC39 (Šestanovac - Dubci) - DC8 (Dubci - Makarska), a za smjer Dubrovnik - Zagreb: DC62 (čvor Ravča - Ravča) - DC512 (Ravča - Makarska).

Zagrebačka obilaznica (A3):

  • zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste s po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine 40 km/h (do 20. svibnja);
  • do 1. lipnja na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko).

A3 Bregana-Lipovac:

  • do 9. lipnja 2020. god. bit će zatvoren čvor Velika Kopanica (ulazni krak, oba smjera). Promet će se preusmjeriti na čvorove Sredanci i Babina Greda.

Istarski ipsilon:

  • u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke te ulaz u smjeru Pule;
  • u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke;
  • sanacija je potpornog stupa nadvožnjaka u čvoru Kanfanar, na snazi su ograničenje prolaska izvanrednih prijevoza: 

Izvor: 24sata/ Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.