HAJDUK - GORICA 0:0 Hajduk dominirao, ali i nizao promašaje

23.10.2021. 19:23:00

Okršaj Hajduka i Gorice na Poljudu u sklopu 13. kola Prve HNL završio je bez pogodaka

HAJDUK - GORICA 0:0

HAJDUK: Kalinić - Lovrencsics, Katić, Elez (Od 71. Simić), Melnjak - Fossati, Atanasov (Od 87. Čolina) - Kačaniklić (Od 56. Sahiti), Livaja, Biuk (Od 87. Dolček) - Ljubičić (Od 71. Mlakar)

GORICA: Kotarski - Doka (Od 90. Dvorneković), Jovičić, Steenvoorden, Krizmanić - Sarić, Pršir (Od 69. Babec) - Delfi (Od 46. Mitrović), Kalik (Od 69. Fruk), Lovrić - Stojanovski (Od 69. Dieye)

____________________________________________

Još jedno razočaranje za navijače Hajduka, uzeli su Bijeli mršavi bod u teško gledljivoj predstavi sa Goricom. Uprava je na potezu, Gustafsson je osvojio tek dva boda u posljednje tri utakmice, ali što je još lošije po švedskog stručnjaka, igra je slabija od rezultata. Mogao se doduše Hajduk spasiti u zadnjoj akciji utakmice, u trećoj minuti nadoknade Čolina je kreirao prighodu utgakmice za Melnjaka koji je sa četiri metra prebacio vrata. Ali, i da su pobijedili ostali bi Bijelima problemi. U Šibeniku bez Livaje, protiv Gorice bez Krovinovića, a logično je pitanje hoće li imati Gustafssona na klupi u utorak u Kupu protiv Belišća. Jer, Hajduk je u dubokoj krizi, protiv Gorice je vjerojatno bila najslabije izdanje Splićana ove sezone, pogotovo u drugom dijelu.


 

Nakon prvih 45 minuta s nulom su u svlačionicu otišle obje momčadi, ali Hajduk je imao za čime žaliti. Istina je da Bijeli nisu odigrali poluvrijeme za pamćenje, ali stvorili su tri velike šanse, od kojih je dvije obranio Kotarski, a jednu je zaustavila vratnica.

 

Prvi je zaprijetio Livaja u 9. minuti nakon ubacivanja Atanasova. Najviše je Livaja skočio na vrhu peterca, proslijedio loptu glavom do lijeve vratnice, ali nije bilo sreće, centimetri su Bijele udaljili od vodstva.

Drugu je prigodu za „desetku” Bijelih priredio Stipe Biuk. Oduzeo je loptu na 20 metara od vratiju Gorice, potom inteligentno sačekao, pogledao prema suigračima i loptu u prostor poslao Livaji koji je sa stoperom na leđima pucao u u istrčalog vratara Gorice. Treću je prigodu kreirao Fossati, također loptom u prostor, ali ovog puta za Melnjaka. Uočio je Talijan da je Melnjak nečuvan ušao u kazneni prostor, međutim njegov udarac u situaciji „jedan na jedan” nogom je obranio Kotarski. Još je u prvom dijelu Melnjak u 37. minuti došao do otvorenog šuta sa ruba šesnaesterca, ali hrabro se u njegov udarac bacio Steenvoorden sačuvavši još jednom mrežu Gorice.


 

Ukupno je četiri situacije vrijedne pozornosti stvorio je Hajduk u prvom poluvremenu iako se mora reći da su Bijeli često preskakali igru. Tražili su dugim loptama Livaju, ali uglavnom bez uspjeha. S druge strane Gorica je imala tek tri udarca prema Kalinića, ali nijedna lopta nije išla u okvir vrata.

Prvu promjenu u napadačkoj liniji Gustafsson je napravio u 56. minuti izvadivši iz igre neprimjetnog Kačaniklića. Na travnjak je poslao Sahitija, ali vrijeme je curilo, a Hajduk izgledao sve bezidejniji. Zato je Gustafsson posegnuo za još dvije izmjene, uveo je Mlakara izvadio Ljubičića, te gurnuo Simića umjesto Eleza. Ali, Bijeli su se teško pokretali, primarno jer u sredini terena nisu mogli pronaći igrača koji bi podigao momčad i organizirao igru.


 

Gustafsson je sa ruba svog trenerskog prostora nijemo promatrao nemoćno izdanje svojih igrača. Pokušavali su Bijeli sa ubacivanjem u kazneni prostor, ali te lopte nikoga nisu pronalazile. Nikoga osim vratara Kotarskog koji je lakoćom rješavao jalova ubacivanja. U međuvremenu je jugo počelo okretati na buru, a Hajduk je napadao sa vjetrom u leđa prema južnim vratima. Jan Mlakar je na svoj 23. rođendan imao izglednu prigodu u 80. minuti, prvu Hajdukovu u nastavku susreta. Ali Mlakarov udarac lijevom nogom sa 10 metara otišao pored vratiju. Probudio je Mlakarov udarac navijače Bijelih, ljuljao se vrh Poljuda od skakanja „torcidaša” na istoku, pokušavalo se podignuti momčad snažnom podrškom s tribina. Livaja je iz voleja pokušao u 83., zatim četiri minute kasnije i Sahiti udarcem sa 18 metara. Pa je Biuk u 88. sjajno uposlio Livaju, ali spetljao se napadač Bijelih na 10-ak metara od vratiju. I za kraj Melnjak...

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Jurica Radić/SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.