Hajduk predstavio prvo pojačanje ove zime, a vrlo tajnovit odgovor stigao je po pitanju Marina Jakoliša i Nikole Kalinića

04.01.2022. 08:55:00

Nakon dvotjedne stanke, nogometaši Hajduka započeli su pripreme za proljetni dio sezone, a u koji ulaze s puno ambicija, željni osvajanja trofeja, bilo u prvenstvu bilo u Kupu

Trener Valdas Dambrauskas zajedno sa svojim pomoćnicima okupio je ovog ponedjeljka na Poljudu igrače Hajduka na početku priprema za nastavak sezone.

Igračima su se obratili predsjednik Lukša Jakobušić, sportski direktor Mindaugas Nikoličius te na posljetku i trener Dambrauskas.

Prvom okupljanju na Poljudu prisustvovala su sljedeća 33 igrača:

Danijel Subašić, Nikola Katić, David Čolina, Josip Vuković, Kristian Dimitrov, Marco Fossati, Alexander Kačaniklić, Stefan Simić, Samuel Eduok, Marko Brkljača, Mario Čuić, Ivan Ćalušić, Dario Melnjak, Dimitrios Diamantakos, Josip Elez, Jani Atanasov, Filip Krovinović, Luka Škaričić, Gergo Lovrencsics, Jan Mlakar, Ivan Dolček, Toni Silić, Ivan Perić, Josip Posavec, Emir Sahiti, Marin Ljubičić, Lovre Kalinić, Rokas Puktšas, Filip Čuić, Ivan Krolo, Franjo Lazar, Šimun Hrgović, Ivan Čubelić. 

Naknadno će se treninzima priključiti Marko Livaja i Stipe Biuk.

Trener Valdas Dambrauskas angažmanom kondicijskog stručnjaka Iana Colla kompletirao je svoj stručni stožer.

Ian Coll 41-godišnji je škotski stručnjak koji preuzima ulogu voditelja kondicijske pripreme u prvoj momčadi Bijelih, a njegov angažman službeno počinje na početku priprema za nastavak sezone.

Rođen je 5. srpnja 1980. godine u škotskom gradu Ayr. Iza njega je 15-godišnje iskustvo rada u kondicijskoj pripremi nogometaša. Karijeru je započeo u škotskom klubu Airdrie United, zatim je prešao u mlađe kategorije Celtica gdje se zadržao od 2009. do 2015. godine kada prelazi u prvu momčad škotskog velikana. 

Ubrzo je postao voditelj kondicijske pripreme prve momčadi Celtica i na toj funkciji se zadržao malo manje od godinu i pol dana. Prešao je potom u bugarski Ludogorec gdje je gotovo tri godine bio voditelj kondicijske pripreme. Od siječnja 2021. godine do danas bio je na funkciji voditelja kondicijske pripreme rumunjskog Universitatea Craiova.

Naravno, navijače puno više zanima kakva je situacija s igračkim pojačanjima, odnosno hoće li se Marin Jakoliš i(li) Nikola Kalinić priključiti Bijelima već ove zime.

Sportski direktor Nikoličius potvrdio je kako se pregovara s Jakoliševim agentom, dok je situacija oko Nikole Kalinića još malo kompliciranija.

'On je igrač Verone, još šest mjeseci. Hoće li se nešto dogoditi u međuvremenu, vidjet ćemo'.

Nikoličius je najavio kako će momčad najprije idućih šest dana boraviti u Splitu a potom će otputovati na 15-dnevne pripreme u Portugal. Rekao je kako su za boravka u Portugalu predviđene prijateljske utakmice s Ajaxom, Servetteom iz Švicarske i dvije utakmice s praškom Slavijom.

Na novinarski upit, može li Hajduk ove sezone osvojiti dva trofeja - prvenstvo Hrvatske i kup Hrvatske, Nikoličius je kazao kako je to želja i san kluba.

'To je naš želja i san. Učinit ćemo sve da se borimo i do samog kraja budemo u igri', zaključio je Litavac.

Izvor: tportal.hr/Foto: hajduk.hr

Izvorni autor: S.Š.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.