Hasanbegović: Na Brezovici se okupljaju sljedbenici ideologije koja stoji u pozadini egzekucija na Jazovki

23.06.2021. 13:17:00

Na Brezovici se okupljaju, među ostalim, duhovni, mentalni i stvarni sljedbenici, baštinici i izdanci ideologije koja stoji u pozadini ovih egzekucija i to je potpuno očekivano. Oni su iskazali svoj najautentičniji unutarnji osjećaj”, upozorio je dr. sc. Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik, bivši ministar kulture, uz jamu Jazovka, komentiravši današnju proslavu Dana antifašističke borbe u Brezovici na kojoj su sudjelovali hrvatski predsjednik Zoran Milanović i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Izaslanstvo Domovinskog pokreta na čelu sa saborskim zastupnicima Domovinskog pokreta Antom Prkačinom i dr. sc. Zlatkom Hasanbegovićem u utorak je sudjelovalo u spomen pohodu na jamu Jazovka – procesiji od Sošića do jame Jazovke i svetoj misi za sve žrtve zvjerskog partizanskog zločina počinjenog 1945. godine.

Misu je predvodio msgr. Bože Radoš, varaždinski biskup, u zajedništvu s rimokatoličkim i grkokatoličkim svećenima.

Vijenac hrvatskim mučenicima položio je kod spomen obilježja na Žumberku i potpredsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta dr. sc. Hasanbegović.

“Ovo zlokobno mjesto na kojem su jugoslavenski komunisti izvansudski likvidirali više od 800 ljudi među kojima su bili i ranjenici iz zagrebačkih bolnica, časne sestre, svjedoči o zločinačkoj i protuhrvatskoj naravi jugoslavenskoga komunizma o zločinima i protuhrvatskim temeljima Titove Jugoslavije”, istaknuo je dr. sc. Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik, bivši ministar kulture.

“Više je od simbolike da se ova komemoracija tradicionalno održava na 22. lipnja, lažni apokrifni tzv. Dan antifašističke borbe. Više je nego znakovito da dvojica koja, naravno, proizlaze iz iste baštine ne mogu pronaći suglasje o zajedničkom obilježavanju najvažnijih državnih praznika, među ostalim i onih koji su temeljni – kao Dan državnosti 30. svibnja i 5. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, al’ jedino što ih povezuje i što je zapravo poveznica suvremene hrvatske društvene političke elite je 22. lipnja, koji je neodvojiv od jugoslavenske komunističke baštine koja je, ponavljam to svake godine, u savršenoj suprotnosti s vrijednostima na kojima počiva moderna hrvatska država. Ideologija državno-politička, koja je stajala u pozadini ovoga zločina upravo na današnji dan i pod zaštitom cjelokupnoga državnoga vodstva se na žalost slavi”, upozorio je dr. sc. Hasanbegović.

“Obrazac izvansudskih likvidacija postavljen još od jugoslavenskih komunista u Drugom svjetskom ratu i poraću, a ponovljen je samo u izvansudskim egzekucijama i masovnim zločinima koje je činila Jugoslavenska narodna armija, koja je stvarni pravni duhovni i svaki drugi sljedbenik, među ostalim i ovih egzekutora iz jame Jazovka. Na Brezovici se okupljaju, među ostalim, duhovni, mentalni i stvarni sljedbenici, baštinici i izdanci ideologije koja stoji u pozadini ovih egzekucija i to je potpuno očekivano. Oni su iskazali svoj najautentičniji unutarnji osjećaj. Zato naša trajna nacionalno-politička zadaća ostaje stvoriti i sudjelovati u takvim političkim i ustavno-pravnim okolnostima u kojima će biti poništen ovaj lažni, apokrifni izmišljeni nadnevak, državni blagdan, 22. lipnja, takozvani Dan antifašističke borbe”, zaključno je poručio dr. sc. Hasanbegović.

Saborski zastupnik Prkačin upozorio da imamo “predsjednika i premijera koji se bratime sa Srbima danas, a niti jedan se ne osvrće na komemoraciju za žrtve partizanskih zločina uz jamu Jazovka”.

Izvor: Narod

Izvorni autor: gs/Foto: Fah, snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

Autor: