Hasanbegovićeva stranka ujedinjuje se s DP-om: Proces ujedinjenja počeo je nakon izbora

06.09.2021. 16:15:00

Nakon iznenadne i mnogima neočekivane ostavke Miroslava Škore uslijedilo je nužno pregrupiranje u Domovinskom pokretu. Toj će se stranci, uskoro i formalno, priključiti dr. sc. Zlatko Hasanbegović i njegov Blok za Hrvatsku, što nam potvrdio u razgovoru za Večernji list.

“Mi smo nakon izbora započeli proces stranačko-političkog ujedinjenja koje se sada nastavlja i ide u tom smjeru. U iduća dva mjeseca moraju se održati sabori dviju stranaka, mijenjati statutarne odredbe i slično, no to su sada tek tehnička pitanja. Uostalom, ja u političkom životu ionako djelujem na toj platformi kao potpredsjednik saborskog kluba Domovinskog pokreta, kaže Hasanbegović.

O Škorinom odlasku i događajima u Domovinskom pokretu

“Bio sam na odmoru. Ali, u konačnici, nisam bio ni uključen u to, gospodin Škoro iznio je svoje razloge za povlačenje i ja sam to prihvatio, a o svemu što se dalje događalo vezano uz Domovinski pokret ne mogu ništa reći osim da mi je zbog toga žao”, kazao je Zlatko Hasanbegović koji činom ujedinjenja s DP-om šalje poruku da itekako vidi budućnost za tu stranku.

“Riječ je o povlačenju dva zastupnika, dok su tri četvrtine kluba ostale tu gdje jesu i osobno tu ne vidim nikakvu podjelu. Ljudi koji sada vode DP i dosad su obnašali te dužnosti, nisu to novi ljudi. To je politička opcija okupljena oko ideje i političkog cilja i u tom smjeru će se nastaviti djelovanje”, zaključio je Hasanbegović.

Izvor: narod.hr/PDN/Foto: Fah

Izvorni autor: narod.hr/vecernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.