HDZ I SDP KONAČNO IZAŠLI S IMENIMA: Evo tko ide na Bandića!

09.02.2021. 12:10:00

Za 24 sata je neslužbeno potvrđeno da je gradska organizacija HDZ-a predložila Davora Filipovića za kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Filipović je, navode, dobio i potporu vrha stranke.

“On je prijedlog gradskog odbora i sada treba proći sva formalna procedura. Filipović je kao ekonomist stručan, ima i iskustvo gradskog zastupnika dobar kandidat. Razumije i financije i menadžment. Ne boji se otvoreno ući u sukob s Bandićem i ne radi se o tome da će HDZ imati alibi. Nema nikakvih mrlja i repova”, kaže za 24 sata sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a.

Davor Filipović ima 36 godina i podrijetlom je iz Sarajeva. U ovom mandatu je zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini te predsjednik odbora za financije i proračun. Lani je žestoko napao gradonačelnika Milana Bandića da vodi grad u bankrot.

Filipović je doktor ekonomije i predaje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri Organizacija i menadžment.

Školovao se i na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyu.

Autor je više stručnih radova.

Predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatskih šuma. Sutra bi i službeno trebao biti potvrđen kao kandidat za gradonačelnika Zagreba na sjednici gradskog odbora stranke.

SDP – očekivano, Klisović

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić bio je gost N1 Studija uživo gdje je komentirao predstojeće lokalne izbore, ali i jasno kazao tko će biti kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba, iako šef te stranke gostujući jučer na N1 Televiziji nije htio jasno reći.

Komentirajući situaciju oko HDZ-a i Damira Vanđelića čija sudbina na čelu Fonda za obnovu još nije jasna, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić kaže: “Druga politička stranka, druga opcija. Vidljivo je jedino da nemaju kandidata za gradonačelnika Zagreba.”

No, na komentar našeg Igora Bobića da ni SDP nema kandidata jer ga još nisu javno obznanili Hajdaš Dončić odgovara: “Mi imamo kandidata, kako ne bismo imali. Znamo tko će nam biti kandidat za gradonačelnika.”

Na pitanje voditelja tko će biti kandidat, odgovara: “Tko? Joško Klisović.”

Na napomenu voditelja da Peđa Grbin gostujući jučer u programu N1 Televizije nije htio reći ime, Hajdaš Dončić kaže: “Ja sam rekao. Kandidaturu će predstaviti sam Klisović kada procijeni da je došlo vrijeme za to. Najizgledniji je Joško Klisović. Mi smo slobodoumna stranka, nemamo predsjednika faraona.”

“Nadam se da će Klisović baciti na glavu. Ima asposlutno sve preduvjete političke i osobne da bude dobar gradonačelnik Zagreba”, dodao je.

Na komentar voditelja da SDP-u često spočitavaju suradnju u gradskoj vlasti Hajdaš Dončić odgovara: “SDP oficijalno ne sudjeluje u vlasti u gradu Zagrebu od trenutka kad je Bandić otišao s vlasti, to je bilo prije 11 godina. Ako neki pojedinci, članovi i članice djeluju u vlasti, to nije politika SDP-a”, kaže.

Komentirao je i stranku Možemo! te šefa te stranke Tomislava Tomaševića. “Hajmo biti iskreni, Možemo! će trebati četiri godine da postanu ozbiljna politička stranka. SDP je još uvijek alfa i Mercedes za Možemo. Tako će i ostati”, kaže te dodaje da mu je Tomašević “simpatičan”.

Što se lokalnih izbora u drugim gradovima tiče, Hajdaš Dončić kaže da imaju kandidate i u Splitu i Osijeku, ali neće još reći njihovo ime kao što je učinio u slučaju Klisovića.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:wikimedija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.