HDZ: “RASPUDIĆ JE MILANOVIĆEV LJEVIČARSKI POTRČKO”

31.01.2022. 17:57:00

HDZ je odgovorio na optužbe Nine Raspudića koji je jutros komentirao situaciju u BiH te kazao kako “s ovakvom politikom RH nema nikakve šanse”.

“Pregovori su farsa, Bakir Izetbegović i bošnjačka politička vrhuška ih vuku za nos. Samo kupuju vrijeme. Vrijeme prolazi, izbori će biti u 10. mjesecu, političko Sarajevo ne želi da se izborni zakon mijenja. Po postojećim okvirima mogu preglasati Hrvate i to će izgleda učiniti. U toj operaciji političkog obezglavljivanja Hrvata u BiH Plenković djeluje kao anesteziolog”, rekao je Raspudić za N1.

Dodao je i kako je Hrvatska trebala blokirati zaključke EU iz prosinca kada nisu prihvaćeni hrvatski amandmani. Za Plenkovića je rekao da je “briselski poltron koji ne bi prstom mrdnuo ni za koga, ne samo za Hrvate u BiH, što bi mu donijelo minus za buduću karijeru u Bruxellesu.”

“On je suodgovoran za ovo što će se dogoditi ujesen, ne samo nereagiranjem nego i anesteziranjem Hrvata u BiH pričom da on tobože nešto radi. Hrvatska se mora početi ponašati kao punopravna članica EU i NATO-a i blokirati sve pregovore koji idu protiv interesa”, rekao je jutros Raspudić.

HDZ mu je sad odgovorio

“MILANOVIĆEV LJEVIČARSKI POTRČKO OPET NANOSI ŠTETU HRVATIMA U BiH!”, stoji u naslovu objave.

“Milanovićev ljevičarski potrčko & njegov najodaniji mališan Nino Raspudić na N1 Hrvatska još jednom reciklira laži o politici vlade prema BiH.

Dok oni svojim istupima štete Hrvatima u BiH i oslabljuju pregovaračku poziciju političkim predstavnicima hrvatskog naroda u ovim zahtjevnim okolnostima, premijer Andrej Plenković u stalnoj je komunikaciji s čelnicima EU institucija i zemalja i međunarodnim posrednicima, kao i s predsjednikom HDZ Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, kako bi pomogao u postizanju rješenja koje će osigurati ravnopravnost i legitimnu zastupljenost Hrvata u BiH”, pišu.

“Hrvatska neće dopustiti da se u BiH odustane od načela ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda, no za dogovor je potreban konsenzus predstavnika svih naroda i političkih stranaka u BiH, a ljevičarski potrčko Raspudić svojim izjavama umanjuje mogućnost za postizanje dogovora i u biti jedino nanosi štetu Hrvatima u BiH.

A upravo se potrčko Raspudić, kao tzv. urbani ljevičar jugoslavenske orijentacije, klanjao Milanoviću i dok je zdušno podržavao Željka Komšića. Da, valjda je tako branio interese našega hrvatskog naroda”, kaže HDZ.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/Ivan ARAVANJA

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.