HNL: Hrvatski dragovoljac priredio iznenađenje pobjedivši Rijeku 2-1

13.03.2022. 18:58:00

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca u 27. su kolu Prve HNL priredili veliko iznenađenje svladavši u Kranjčevićevoj ulici Rijeku sa 2-1 (1-0). 

Junak pobjede pposljednjeg sastava lige bio je Karlo Perić, koji je psotigao svoja prva dva prvoligaška pogotka u 24. i 50. minuti, dok je Prince Ampem u 74. minuti uspio tek ublažiti neočekivani poraz Rijeke.

Oba pogotka Perić je psotigao nakon asistencija Karrice. U 24. minuti lijevo krilo Hrvatskog dragovoljca je uputilo prizeman centaršut kojega je upravo oko bijele točke dočekao Perić i preciznim prizemnim udarcem zatresao mrežu.

Početkom nastavka Karrica se ubacio u kazneni prostor Rijeke, sjurio se do gol-aut linije i zatim povratnom loptom pronašao Perića u srcu kaznenog prostora, a ovaj je ponovno odlično reagirao i udarcem iz prve još jednom svladao Labrovića.

Imao je Hrvatski dragovoljac prilike i za povećanje vodstva, a nakon što ih nije iskoristio, Rijeka je uspjela unijeti neizvjesnost u završnicu preko svog pričuvnog igrača Ampema koji je u 74. minuti lijepo prihvatio loptu na 15-ak metara od gola, istovremeno si ju pridigavši na udarac kojim je "probio" Marića na domaćim vratima.

Duboko u sudačkoj nadoknadi Rijeka je umalo stigla do poravnanja, domaća obrana nije se najbolje snašla te je jedan igrač Hrvatskog dragovoljca nespretno zahvatio loptu koja se od vratnice odbila do Drmića, ali i najbolji strijelac Rijeke je s dva metra promašio vrata.

Rijeka je ovim porazom propustila priliku barem na dva sata zasjesti na čelo ljestvice, ostala je treća sa 52 boda, dva manje od vodećeg Dinama, a jednim manje od drugog Osijeka koji od 17.05 sati igra protiv Gorice. Hrvatski dragovoljac je, pak, i dalje uvjerljivo posljednji sa 13 bodova, 11 manje od devete Istre 1961.

Izvor: Politika Plus/Foto:politikaplus.com

Izvorni autor: PolitikaPlus/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.