Hodžić o Pupovcu i DP-u: “Mislim da su figure na šahovskoj ploči malo krivo postavljene”

27.05.2024. 10:04:00

Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i partner vladajuće većine, gostovao je u Novom danu kod Mašenke Vukadinović gdje je komentirao preuzimanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika od strane Ivana Turudića.

Hodžić kaže očekuje da će Turudić svoju dužnost obavljati odgovorno i u skladu s Ustavom i zakonima. “Važno je da vidimo kako će djelovati, hoće li se ono oko čega se stvara fama pokazati istinitim. Najbolje mjerilo će biti njegov rad. To je izuzetno važna uloga i funkcija, a mislim daj e on iskusan i svjestan toga. Ja se samo nadam da neće upasti u zamku dokazivanja zbog svega što je prethodilo njegovom imenovanju”, rekao je.

“Volio bih da pustimo čovjeka da počne raditi svoj posao da bismo mu mogli dati ocjenu”, dodao je.

“Bio je izložen i privatno i poslovno i ne sjećam se državnog odvjetnika koji je u težim okolnostima dolazi na tu funkciju, ali s obzirom da je iskusan vjerujem da će se znati nositi s time”, ustvrdio je Hodžić.

Smatra da su važni kapaciteti rada u DORH-u i Uskoku. “Potrebno je osigurati uvjete jer predmeta je puno i neki su gigantski. Važno je i da sve pravosudne institucije budu neovisne”, naveo je.

Miloradu Pupovcu na čelu Odbora za manjine kojeg DP ne želi vidjeti na toj poziciji, kaže da svatko ima pravo to biti, uključujući i Pupovca. “Tih odbora u Saboru je jako puno, svatko od nas je član u prosjeku tri odbora. Određuju se kvote i kvotu koju dobije određeni saborski Klub, on određuje tko je predsjednik i potpredsjednik tog odbora. Mislim da nikada prije niste čuli da je bilo tko rekao da ne želi da neka osoba bude na čelu nekog odbora. Mislim da su figure na šahovskoj ploči malo krivo postavljene”, rekao je.

“Tu se ne radi ni o kakvoj većini i manjini i tu ne smije biti podobnih i nepodobnih i onda svi mogu reći da mu se ne sviđa predsjednik ovog ili onog odbora jer onda ulazimo u neku spiralu i to nema smisla”, dodao je.

Izvor: n1/Foto: Snimka zaslona N1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.