HOS-ovci iz svih dijelova zemlje došli u Koprivnicu, ‘Za dom spremni’ nikome ne smeta

15.09.2019. 10:20:00

Ne, nije se radilo o nikakvom prosvjedu pripadnika HOS-a, nego o susretu članova iz svih dijelova Hrvatske i otvaranju Sportskih igara u Koprivnici. Pripadnici HOS-a postrojili su se u centru grada, svirao je i Thompson, a zatim je Ivan Friščić, šef zagrebačkog HOS-a, uime ministra branitelja Tome Medveda (tako je bilo objavljeno) službeno proglasio igre otvorenima.

Bio je tu i Marko Skejo, ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a poznatije pod nazivom Rafael vitez Boban, koja nosi ime ratnog zločinca koji je u 2. svjetskom ratu “operirao” po Podravini i koja je osnovana na dan obljetnice osnutka NDH. Potom su HOS-ovci mimohodom krenuli prema Kampusu gdje su zapalili svijeeće i potom krenuli na Jegeniš gdje će se održavati igre. U večernjim satima najavljeno je druženje, a sutra podjela nagrada najboljima na Zrinskom trgu, piše podravski.hr

Skup je, kako doznajemo uredno prijavljen, a to što su članovi svi do jednoga nosili ambleme s pokličom Za dom spremni!, kao i na zastavama, našu policiju očito nije zanimalo.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Izvorni autor: Podravski.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.