HRT došao snimati pa se užurbano skrivali dokazi? ‘Stigle su četiri marice, pokupili su ih sve’

01.09.2023. 16:21:00

Stanovnici  Slunja  već su mjesecima u strahu od migranata. Kako nam je ispričala jedna mještanka, inače  majka dvoje djece , svakodnevno ih na stotine prođu njihovim gradićem.

“Uglavnom su to muškarci, u svojih 20-ima”, naglašava.

Foto: Čitateljica Dnevno.hr

Jučer je, javlja nam, bila iznimka. Cijeli grad bio je “očišćen” od neželjenih gostiju.

Zbog HRT-a stigle četiri marice

“Inače je katastrofa, svako jutro kad dođem na posao, negdje između 15 do šest i šest,  policija dolazi po njih i skuplja ih ili čeka autobus koji dođe iz Bihaća  u 6.

Jučer ujutro posve druga priča, stigle su četiri  marice . Znali su da HRT-ova ekipa dolazi snimiti reportažu i  na onom malom parkiralištu ispred robne kuće odmah su ih skupili . Po Slunju se pričalo kako je išla naredba da se niti jedan migrant ne smije vidjeti u gradu dok su kamere tamo”, reći će nam pomalo ogorčeno.

I u Medvedovom Cetingradu nije bolje

Kako i ne bi bilo kad su svakodnevnu rutinu i život u mirnom okruženju zamijenili tjeskobom. 

“Stvari koje su nam nekad bile normalne sad su nam totalno nenormalne. Više ništa nije normalno. Ne znam kad sam zadnji put bila u šetnji s djecom , strah me bilo kuda otić' od kuće. Ma, strah me i samu do Korane otići.”

Foto: Čitateljica Dnevno.hr

Pokazuje nam i fotografije odjeće koju migranti ostavljaju iza sebe pa još nadodaje kako je iu  obližnjem Cetingradu,  rodnom mjestu ministra  Tome Medveda,  slična situacija.

“Nedavno smo ostavili otvorena vrata od balkona, kći mi je sva prestrašena došla. Kaže, sad ih je sedam prošlo i svi su gledali u mene”, prepričava nam neugodni trenutak.

Gradonačelnica se nada rješenju “od gore”

Bilo kako bilo, kamere HRT-a na kraju stigle, a putem nacionalne televizije i sama  gradonačelnica Mirjana Puškarić  poželjela je što efektnije rješenje.

“Priželjkujemo rješavanje ovog problema i na višim razinama”, poručila je.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daniel Radman/Foto: čitatelj

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.