Hrvatima stiglo upozorenje, pali se meteoalarm zbog opasnog vremena: ‘Pripremite se’

07.12.2023. 09:30:00

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno. Na istoku zemlje očekuje se slaba oborina na granici kiše i snijega, a na moru u pojedinim dijelovima malo kiše. Nakon toga slijedi smanjenje naoblake sa zapada.

“Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura i sjeverni vjetar, na srednjem i južnom dijelu i jak. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 6 na kopnu te od 9 do 14 °C duž obale”, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

DHMZ je izdao žuti meteoalarm za potencijalno opasno vrijeme zbog vjetra za Velebitski kanal, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Slabe oborine

Sutra nas u unutrašnjosti očekuje mjestimice dugotrajna magla i niski oblaci, a lokalno su moguće i slabe oborine. Sredinom dana očekuju se sunčana razdoblja. Na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu prema večeri porast naoblake. 

“Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu slaba i umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, po kotlinama niža, a na Jadranu između 2 i 7 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 0 do 5 na kopnu te od 8 do 13 °C na obali i otocima”, stoji u prognozi DHMZ-a. Zbog vjetra je izdan žuti meteoalarm za potencijalno opasno vrijeme za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Foto: DHMZ
Minusi do – 43 °C

Oko promjene vremena u srijedu navečer se oglasio možda najpoznatiji hrvatski meteorolog hobist Dino Dundić.

“Večerašnja temperaturna mapa detektira jačanje ledare sjeveroistočno od nas s minusima i do – 43 °C

Pratimo ovo svakako, jer će ova studen iz Sibira itekako utjecati na vrijeme u našim krajevima”, napisao je na svojoj Facebook stranici. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.J/Foto: SWE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.