Hrvatska je apsolutni favorit večerašnje utakmice – Brozović vrijedi više nego tri reprezentacije Azerbejdžana!

09.09.2019. 14:35:00

HINA - Više je razloga zašto je Hrvatska apsolutni favorit večerašnjeg gostovanja u Bakuu, Azerbejdžan. Prvi je taj “Vatreni” vrijede 294, a Azeri tek 15 milijuna eura na transfermarktu!

Najskuplji Brozović

Prema transfermarktu najskuplji hrvatski reprezentativac je Marcelo Brozović koji je procijenjen na 50 milijuna eura – dakle on sam vrijedi više nego tri cijele reprezentacije Azerbejdžana! Ante Rebić je ‘težak’ 40 milijuna eura, a Mateo Kovačić 35 milijuna. Slijede Ivan Perišić (30), Luka Modrić 820), Nikola Vlašić (20), Dejan Lovren (20)…

U redovima Azerbajdžana kojeg vodi hrvatski stručnjak Nikola Jurčević, najskuplji igrač je brazilski veznjak Richard Almeida koji je procijenjen na 1.6 milijuna eura.

Kapetan Maksim Medvedev vrijedi 1.3 milijuna eura, a napadači Mahri Emreli i Ramil Šejdajev po 1.2 milijuna eura. Slijede Kara Karajev (milijun), Emin Mahmudov (milijun)…

HRVATSKA - 294 milijuna eura
Marcelo Brozović - 50 milijuna eura
Ante Rebić - 40
Mateo Kovačić - 35
Ivan Perišić - 30
Luka Modrić - 20
Nikola Vlašić - 20
Dejan Lovren - 20...

AZERBAJDŽAN - 15.2 milijuna eura
Richard Almeida - 1.6 milijuna eura
Maksim Medvedev - 1.3
Mahri Emreli - 1.2
Ramil Šejdajev - 1.2
Kara Karajev - 1
Emin Mahmudov - 1...

 

Usto, Hrvatska nogometa reprezentacija do sada je odigrala tri utakmice protiv Azerbajdžana i pritom upisala dvije pobjede i remi uz razliku pogodaka 8-1.

U prvom susretu igranom 13. listopada 2014. u Osijeku ‘Vatreni’ su slavili 6-0, a strijelci su bili Andrej Kramarić (11), Ivan Perišić (34, 45), Marcelo Brozović (45+2), Luka Modrić (56-11m) i Rašad Sadigov (61-ag).

Pobjedom protiv Azerbajdžana hrvatska reprezentacija je tada prvi put nakon 20 godina otvorila jedne kvalifikacije s tri pobjede nakon što je u prva dva kola slavila protiv Malte (2-0) i Bugarske (1-0). Inspirirani sjajnom atmosferom s tribina osječkog stadiona Gradski vrt, izabranici Nike Kovača odigrali su sjajno, posebice prvo poluvrijeme u kojem su zabili četiri gola.

Kovačev pad počeo remijem protiv Azerbejdžana

Nažalost, uzvrat u Bakuu 3. rujna iduće godine nije ponudio dobre vijesti. Utakmica je završila 0-0, a Robert Prosinečki je nadmudrio Niku Kovača.

Hrvatska je dominirala od prve minute, imala je 68 posto posjeda lopte, 17 udaraca i pet kornera, no nije uspjela slomiti obranu domaćina. U idućem kolu ‘Vatreni’ su izgubili na gostovanju u Norveškoj, Kovač je dobio otkaz, a umjesto njega reprezentaciju je preuzeo Ante Čačić.

U posljednjem međusobnom susretu hrvatska vrsta je u ožujku ove godine teškom mukom slavila sa 2-1. Azerbajdžan je poveo golom Ramila Sejdajeva (19), no prije odlaska na odmor Borna Barišić (44) je uspio izjednačiti da bi pobjednički pogodak postigao Andrej Kramarić (79).

U dvoboj protiv Azerbajdžana Hrvatska je ušla kao apsolutni favorit, ali u prvih pola sata susreta to ničim nije opravdala. Svjetski doprvaci nisu uputili niti jedan udarac u okvir Azera, dok su gosti s Kavkaza imali dvije velike prilike od kojih su jednu i iskoristili za vodstvo. U nastavku susreta momčad Zlatka Dalića je uspjela pohvatati konce igre i okrenuti rezultat i tako otvoriti kvalifikacije pobjedom.

Zanimljivo, Azerbajdžan je u kvalifikacijama za EP 2016. vodio Robert Prosinečki, a sada je na njihovoj klupi Nikola Jurčević.

Izvor: Foto:Igor Kralj/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.