HRVATSKA - KANADA: Stigli sastavi, Livaja u vrhu napada!

27.11.2022. 16:16:00

Hrvatska i Kanada igraju od 17:00 u drugom kolu skupine F Svjetskog prvenstva.

Hrvatska nogometna reprezentacija u drugom kolu skupine F Svjetskog prvenstva igra protiv Kanade s početkom u 17:00 po našem vremenu.

Nakon što su izabranici Zlatka Dalića u prvom kolu odigrali remi bez golova s Marokom, sada imaju imperativ pobjede protiv Kanađana.

Ako žele izboriti plasman u nokaut-fazu, Vatreni moraju osvojiti tri boda u današnjem dvoboju jer svaki drugi ishod osim pobjede značio bi da se moraju vaditi u posljednjem kolu protiv Belgije.

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Kramarić, Livaja, Perišić.

KANADA: Borjan - Johnston, Vitoria, Miller - Laryea, Hutchinson, Eustaquio, Davies - Buchanan, Hoilett - David.

Livaja umjesto Vlašića, ali u špici

Vidjet ćemo hoće li i u kojoj mjeri izbornik Dalić mijenjati sastav za utakmicu s Kanadom. Za nekoliko se Vatrenih može reći da baš i nisu zadovoljili protiv Marokanaca pa se ne treba začuditi ako dođe do određenih pretumbacija - ne toliko u samoj formaciji koliko, šahovskim rječnikom rečeno, figuru za figuru.

Prema posljednjim najavama, Marko Livaja trebao bi igrati umjesto Vlašića, ali u samom vrhu napada. Andrej Kramarić dobit će zato ulogu lažnog desnog krila i ubacivat se iza Livaje.

U obrani i veznom redu promjena neće biti.

"Nemojte me tjerati da kažem tko će biti napadač. Imamo ih četiri, svaki ima svoj stil. Izabrat ćemo najboljeg gledajući profil suparnika. Činjenica je da je naš napadač prije četiri godine imao puno dobrih osobina: agresiju, odlučnost, odvažnost … Sada također imamo dobro napadače i stavit ćemo najboljeg za ovu utakmicu", kazao je izbornik na konferenciji za medije.

Termin utakmice ovaj je put ipak nogometniji negoli onaj iz prvog kola kada se igralo u ranim poslijepodnevnim satima.

Što se Kanađana tiče, njihov je izbornik John Herdman, 47-godišnji stručnjak koji nikad u karijeri nije radio u Europi.

Kanada je oduševila protiv Belgije, promašili su 11-erac, a dojam je i kako ih je sudac zakinuo za još dva penala. Na kraju su poraženi 1:0, a Herdman se nakon utakmice potrudio dodatno motivirati Vatrene.

''Vi pripadate na ovo Svjetskom prvenstvo. Sje*at ćemo Hrvatsku'', rekao je svojim igračima prema vlastitom priznanju nakon utakmice želeći ih motivirati.

Izvor: gol.hr/Foto: gol.hr

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.