Hrvatska po prvu pobjedu na SP-u, Elf i Furija poslastica dana

27.11.2022. 09:25:00

Osmog dana Mundijala u Katru igra se drugo kolo u skupinama E i F. Dan otvaraju Japanci, pa slijede Belgija i Maroko. Hrvatska igra u 17, a poslastica dana je ogled Španjolske i Njemačke

IZBORNIK S NAVIJAČIMA

Jutro uoči utakmice Hrvatske Kanade izbornik Zlatko Dalić iskoristio je kako bi se dodatno povezao s hrvatskim navijačima i osjetio njihovo 'bilo'. Dalić se u društvu predsjednika Saveza Marijana Kustića, Dejana Lovrena, Martina Erlića i Borne Barišića, spustio na plažu ispred hotela naše reprezentacije Hilton Dohe kako bi pozdravio 300-injak okupljenih navijača, piše 24sata .

MISTERIOZNA BRINETA

Večer uoči nedjelje hrvatski navijači okupili su se u centru Dohe gdje su se orile najpoznatije hrvatske pjesme. 

Spretno oko našeg fotografa snimilo je hrvatske navijače u metrou Dohe, a s njima je bila nepoznata djevojka zanimljivog izgleda koja je plijenila pozornost u zlatnoj haljini. 

SVE O UTAKMICI 'VATRENIH'

Došao je i taj dan. Nakon prvog kola Svjetskog prvenstva i remija s Marokom, 'vatreni' žele doći do prve pobjede u Katru. Protivnik je Kanada s kojom se Hrvatska dosad nikad nije susrela.

'Vatreni' su u pet dosadašnjih nastupa na SP-ima dvaput prošli grupu i oba puta osvojili medalju, dok su triput pakirali kofere prije nokaut faze. U prvim kolima su ostvarili dvije pobjede (1998., 2018.) i tri poraza (2002., 2006., 2014.), no u drugom... briljiraju! Pet utakmica - četiri pobjede i remi.

GDJE GLEDATI HRVATSKU

Sudar hrvatske nogometne reprezentacije protiv Kanade moći ćete gledati u prijenosu uživo na drugom kanalu Hrvatske radiotelevizije (HRT 2) od 17 sati i platformi HRTi.

HRVATSKI NAVIJAČ IZ IRAKA

Zašto nosim dres hrvatske nogometne reprezentacije? Zbog toga što obožavam Luku Modrića, zbog njega sam kupio dres i stigao u Dohu, samo da vidim uživo Luku Modrića kako igra u dresu Hrvatsku, rekao nam je Iračanin Haider Al Waili (39), kojega smo sasvim slučajno zatekli na ulicama Dohe.

Put iz iračkoga gradića Al Kuta do Dohe za Haidera nije bio nimalo jednostavan. Irak i Katar nemaju izravnu zrakoplovnu vezu pa je zbog toga prvo morao otputovati u Istanbul, odakle je dan prije utakmice Hrvatske i Maroka stigao u Dohu. Na cijeli put izgubio je puno vremena...

SP U NASLOVNICAMA

Jedan od onih koji zaslužuje pohvale za nogometno umijeće njegove ekipe jest kanadski izbornik John Herdman, čiji su igrači nezasluženo izgubili od razvikanije i na papiru moćnije Belgije. Herdman je u zanosu nakon poraza poručio da za ostanak Kanade na turniru sad treba ‘sj**ati Hrvatsku’ i izazvao lavinu reakcija, uključujući i naslovnicu 24sata na kojoj su uputili izazov pokrivši mu strateške dijelove minijaturnim javorovim listom. Naslovnica je izazvala veliku pozornost kanadskih i svjetskih medija, pa su dobili jednako duhovit odgovor kolega iz Toronto Suna, ali i od samog izbornika Herdmana.

NAJAVA

Messi i Argentinci u subotu navečer su odradili svoje, a sada je red na Modrića i društvo. Od 17 sati igramo protiv Kanade s kojom se dosad nikad nismo susreli, a pomno ćemo pratiti i drugi susret naše grupe, između Belgije i Maroka, koji je na rasporedu od 14 sati. Poslastica dana, po kvaliteti, je utakmica Španjolske i Njemačke (20 sati), dok će osmi dan SP-a otvoriti Japan i Kostarika.

'Vatrenima' treba pobjeda, ali neće ispasti ni remijem, pa vjerojatno ni porazom. No, svakako bi si zagorčali život, pa izbornik Dalić ne bi trebao ni razmišljati o takvim kalkulacijama. Njemačka, s druge strane, nema taj 'luft' zbog poraza od Japana u prvom kolu. Ako Japan ne izgubi od Kostarike, uz pobjedu Španjolske nad Njemačkom, ta grupa (E) bit će riješena nakon drugog kola.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/Google

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.