Hrvatska u nedjelju slavljem u Walesu osigurava Euro 2020.!

10.10.2019. 22:50:00

HRVATSKA 3 - 0 MAĐARSKA

Slovačka i Wales u drugoj su utakmici naše kvalifikacijske skupine za Euro odigrali 1-1 pa nam pobjeda u Cardiffu u nedjelju sigurno donosi plasman na završni turnir uoči meča sa Slovacima

Još nakon poraza u Budimpešti, Zlatko Dalić mirno je govorio:

- Treba nam 15 bodova za plasman na Euro i do njih ćemo doći, kako god

U međuvremenu je povisio računicu na "15 do 16", ali nakon poljudske pljuske Mađarima sve je jasno: Hrvatska s tri boda iz preostale dvije utakmice sigurno ide na Euro 2020.!

Slovačka i Wales odigrali su 1-1 (Kucka 53 / Moore 25) i 'vatreni' pobjedom u nedjelju u Cardiffu mogu osigurati Euro. U tom slučaju imali bi 16 bodova i Mađarska i Wales teoretski nas ne bi mogli stići.

Kao ni u scenariju poraza u nedjelju, a pobjede u Rijeci nad Slovacima 16. studenoga; u tom slučaju prestići bi nas mogao samo Wales. A na Euro će prva dva iz skupine.

Rezultati by SofaScore

U slučaju remija u Cardiffu, Hrvatsku do kraja mogu prestići i Slovačka i Mađarska i 'vatreni' bi trebali osvojiti bod(ove) i protiv Slovačke.

Uvijek valja podsjetiti da čak i ako završi treća u skupini, Hrvatska će ići u playoff preko Lige nacija. Ali tko nakon trice Mađarima razmišlja o tome?!

Raspored do kraja

  • 13. listopada: Wales - Hrvatska, Mađarska - Azerbajdžan
  • 16. studenoga: Hrvatska - Slovačka, Azerbajdžan - Wales
  • 19. studenoga: Wales - Mađarska, Slovačka - Azerbajdžan

Izvor: 24sata/ Foto: ANTONIO BRONIC

Izvorni autor: Ante Buškulić

Autor: