Hrvatski branitelji obilježili 28. obljetnicu osloboditeljske operacije "Oluja" kod spomenika "Pobjednik" u Ljubovu

04.08.2023. 16:07:00

Okupljanje više stotina članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja i predstavnika udruga

Kod spomenika "Pobjednik" na planinskom predjelu Ljubovo, danas se okupilo više stotina članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja, kao i predstavnici brojnih braniteljskih udruga, izvršne vlasti i jedinica lokalne samouprave.

Polaganje vijenaca i emotivne poruke na komemoraciji

Na komemoraciji, riječi molitve predvodio je policijski kapelan Ivan Borić iz Siska, uz mons. Milu Čančara, koreničkog župnika. Ministar Hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved uputio je emotivne poruke prisutnima.

Hrvatski branitelji - Pobjednici u povijesti

Ministar Tomo Medved istaknuo je važnost spomenika "Pobjednik" kao simbola hrabrosti i žrtve hrvatskih branitelja koji su pali na ovome području i šire tijekom četverogodišnje velikosrpske agresije. Domovinski rat označio je prekretnicu u životima branitelja, koji su oslobodili sva okupirana područja i darovali slobodu svome narodu.

Pijetet prema hrabrim braniteljima

Župan ličko-senjski Ernest Petry izrazio je duboko sjećanje i pijetet prema hrabrim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u višestoljetni san o neovisnoj i slobodnoj Hrvatskoj državi. Obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja prilika je da se ponosimo slobodnom državom, ali i da nikada ne zaboravimo visoku cijenu kojom je ta sloboda plaćena, prenosi Nacionalno.hr.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN/Foto:L.O./nacionalno

Izvorni autor: PDN/Nacionalno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.