Hrvatski olimpijac saznao protivnika, za medalju će se boriti protiv predstavnika Srbije

04.08.2021. 10:12:00

Srpski predstavnik u karijeri ima tri naslova europskog prvaka, u tri različite kategorije

Hrvatski hrvač Ivan Huklek za suparnika u borbi za brončano odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 87 kilograma imat će aktualnog europskog prvaka srpskog reprezentativca Zuraba Datunašvilija.

Huklek je u srijedu ostvario pobjede protiv Amerikanca Johna Waltera Stefanowicza od 5-3 i Uzbekistanca Rustama Asakalova sa 4-1, da bi u polufinalu izgubio od Ukrajinca Žana Belenjuka sa 1-7, dok je Datunašvili nakon poraza od Belenjuka u osmini finala u srijedu, u četvrtak u repesažu svladao Alžirca Bachira Sid Azaru sa 5-1.

Datunašvili je rođen u Tbilisiju u Gruziji te je nastupao za tu zemlju do 2018. kada je promijenio državljastvo te od tada predstavlja Srbiju. U karijeri ima tri naslova europskog prvaka, do 75kg 2016. godine, do 80kg 2017. godine te do 87kg 2021. godine.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Hina/Foto: JACK GUEZ Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.