Hrvatski suverenisti osudili vojnu akciju Rusije i podržali deklaraciju Sabora

25.02.2022. 21:57:00

REAKCIJE

Hrvatski suverenisti najoštrije osuđuju vojnu akciju i napad Ruske Federacije na neovisnost Ukrajine i daju jasnu podršku Deklaraciji, koju je donio Hrvatski sabor

Poručio je to  u petak iz Osijeka predsjednik stranke Marijan Pavliček, donosi 24 sata .

Na Izbornoj skupštini Hrvatskih suverenista za grad Osijek Pavliček je upozorio da trebamo imati na umu da je Ukrajina prva država koja je priznala neovisnost Hrvatske i da u Slavoniji postoji izuzetno jaka ukrajinska manjina koja je u Domovinskom ratu stala u obranu i stvaranje RH. Želim da ta Deklaracija ne ostane samo slovo na papiru, Hrvatska osim humanitarne pomoći treba pokazati svoje veliko srce i biti otvorena izbjeglicama iz Ukrajine, rekao je predsjednik Suverenista.

Znamo što smo mi prošli, posebno ljudi s područja Slavonije i ne smijemo to nikada zaboraviti, trebamo pripomoći ljudima u nevolji a ukrajinski narod je definitivno prijateljski narod, zaključio je.

Za predsjednika stranke Hrvatski suverenisti Osijek izabran je sveučilišni profesor na Odsjeku povijesti Filozofskog fakulteta u Osijeku Igor Josipović, a Pavliček je rekao kako vjeruje da će radom i trudom ovoj zajednici ponuditi nešto novo i kvalitetnije te doprinijeti razvoju svojega grada.

Pavliček smatra da su Slavoniji nužne stranke poput Hrvatskih suverenista, jer ni pod koju cijenu neće odustati od nacionalnih interesa i zaštite temeljnih vrijednosti kao što su obitelj tradicija i vjera.

Saborska zastupnica i predsjednica Glavnog odbora stranke Vesna Vučemilović izrazila je zadovoljstvo što Hrvatski suverenisti jačaju u Osijeku. Posljednjih dana nam je pristupio veći broj članova, dio onih koji su, zajedno sa mnom, napustili Domovinski pokret te nastavljaju politički djelovati kroz Hrvatske suvereniste. Možemo krenuti u pripreme za izbore koji su pred nama u rujnu, za mjesne odbore u Osijeku, poručila je Vučemilović.

Izvor: 24sata/ Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.