HSP SPLIT: Gospodo iz SDP-a, umjesto bavljenja prošlosti, nužnije je upozoriti na Oparine mjere pomoći gospodarstvu!

25.05.2020. 12:27:00

S obzirom da u posljednje vrijeme splitski socijal demokrati odnosno predstavnici stranke demokratskih promjena uporno nameću teme iz prošlosti nešto bismo im ipak poručili. Umjesto vraćanja u prošlost, bolje, svrsishodnije i poželjnije bi bilo da se bavite stvarnim, životnim problemima. Nažalost, teme koje potencirate su teme koje šire razdore i stvaraju dodatne podjele u našem društvu što je očito i vaš primarni cilj. Jer da je suprotno onda biste radili nešto konkretno i borili se za rješavanje mnogobrojnih problema koje imaju naši sugrađani u svakodnevnom životu. Osim prosipanja političke demagogije i prodavanja magle ništa drugo zapravo niti ne znate, a to ste pokazali na bezbroj primjera gdje ste imali priliku nešto kvalitetno učiniti.

Dok se jedni bave političkom demagogijom, mi bismo željeli upozoriti na konkretne probleme s kojima se susreću naši sugrađani.

U situaciji koja nas je pogodila pandemijom korona virusa u kojoj cjelokupno naše gospodarstvo itekako osjeća posljedice možemo reći da je Grad Split zakazao. Gradonačelniku  Opari puna su usta hvale kako će pomoći svakom obrtniku i poduzetniku, međutim stvarni primjeri ne idu u prilog tome.

U nastavku donosimo primjer računa ispostavljenog za naknadu za odvoz komunalnog otpada za vrijeme dok ugostiteljski objekt nije smio biti otvoren odnosno za vrijeme zabrane rada.  Uvidom u račune za mjesece veljaču, ožujak i travanj vidimo da svi glase na isti iznos stoga cijela gradonačelnikova priča i obećanja  padaju u vodu.

Izvorni autor: HSP Split

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.