HT PRVA LIGA Dinamo sretno do tri boda u Šibeniku

28.11.2021. 18:00:00

Dinamo je u 17. kolu HNL-a došao do pobjede (2:1) protiv Šibenika i zauzeo treće mjesto na ljestvici


ŠIBENIK - DINAMO 1:2 (M. Jakoliš 74' / Ivanušec 19', S. Perić 81' ag.)

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić - A. Jakoliš, S. Perić, Batarelo, Mina - Rak (od 70. Attys), Ćurić - Bačelić-Grgić (od 57. Sahiti), Marin, M. Jakoliš - Delić

DINAMO (4-1-4-1): Zagorac - Ristovski, Lauritsen, D. Perić, Štefulj - Mišić - Bulat (od 61. Špikić), Menalo (od 71. Oršić), Ivanušec (od 89. Franjić), Petković (od 71. Gojak) - Andrić

ŠIBENIK - stadion Šubićevac. Gledatelja: 831. Sudac: Mario Zebec (Cestica kraj Varaždina)


Dinamo je sretno i spretno došao do bodova na Šubićevcu. Pritom igrom nije nikoga očarao, do 3 boda stigli su autogolom šibenskog stopera Perića 10 minuta prije kraja. Zagrepčani su bili bolji u prvom dijelu kada su možda trebali doći do veće prednosti, Šibenik je u drugom dijelu bio hrabar, izjednačili su preko Marina Jakoliša ali Narančasti nisu imali ni sreće. Za utjehu namučili su prvaka u zanimljivoj utakmici po teškim uvjetima, s malim posjetom, vjerojatno nikad skromnijom kada je gostovao Dinamo.

I VIP loža na Šubićevcu bila je praznija nego inače, očajno vrijeme i tu je razrijedilo posjetu. Ali, bilo je itekako zanimljivih lica tamo, Dinamo je uoči najvećeg HR derbija idućeg vikenda došao uživo pogledati i Hajdukov trener Dambrauskas.

Koliko su Dinamu bili bitni bodovi u ovom susretu pokazalo se odmah na startu susreta. Zagrepčani su od prvog zvižduka suca Zebeca, (Dinamu danas sudio već 42. put u karijeri od 144 utakmice) krenuli po gol. U uvodnih nekoliko minuta zaprijetili su preko Bulata, i Mišića, ali Narančasti su se othrvali početnom pritisku Modrih, odnosno Nebesko-plavih u nedjelju.

U 9. minuti razvili su gosti brzu akciju, Andrić je ubacio paralelnu oštru loptu pred gol ali je Menalo zakasnio. U 12. minuti i Šibenik je pokazao zube, prvo je Ćurić zaprijetio iz slobodnog udarca s nekih 17 metara, a malo potom Marin Jakoliš je iz prve opasno pucao u bliži kut. Zagorac je iz drugog pokušaja ukrotio taj udarac prvog strijelca Šibenika. Dinamo se nametnuo autoritativno, i svoj gard ubrzo je naplatio.

U 19. minuti mat u tri poteza i Dinamo je otključao šibensku bravu. Mišić i Petković za mirnog strijelca Ivanušeca i gosti su došli do ranog vodstva što im je bio jedan od ciljeva na Šubićevcu. Nakon gola Šibenik je uspostavio ravnotežu na sredini terena, pokušavali su složiti neku akciju ali bez da su ugrozili opasnije Zagorca.

Pomalo neočekivano Dinamo se privremeno barem povukao, utaborio iza centra, tražeći novi izlazak pred Rogića preko brzih akcija po krilu. U 38. minuti izveli su Zagrepčani dobru, povezanu akciju, koju je Bulat okončao previsokim udarcem s oko 20 metara. Pred kraj poluvremena Dinamo je opet pojačao gas, nakon kornera Lauritsen je pucao glavom s 3-4 metra, ali Rogić je sjajno reagirao izbivši u korner.

Nakon tog kornera Šibenik je krenuo u kontru, došlo je do silovitog sudara Marina Ristovskog i ružnog pada obojice igrača. Srećom nije bilo posljedica po zdravlje igrača. Epilog svega je bio žuti karton za Šibenikovog ofanzivca nakon čega su se svi čudili na stadionu. Bruni Petkoviću primjerice za 2-3 žestoka starta nije pokazao ništa. A itekako je mogao, bolje reći morao. U najmanju ruku čudni kriteriji… da ne ulazimo u daljnje spekulacije.

Šibenik je otvorio drugi dio s nekoliko prodora po krilu preko Marina i M. Jakoliša, nakon oduzetih lopti agresivnog Raka. Pojačavao je domaćin pritisak, u 59. je Marin Jakoliš zaprijetio glavom u 16-ercu. Izveli su i nekoliko kornera ali prave prijetnje Zagorcu nije bilo. Dinamo je mirno kontrolirao utakmicu. U 59. su BBB ubacili nekoliko baklji na teren pa je Zebec bio primoran na kratko prekinuti utakmicu.

Sredinom nastavka Krznar je iz igre izvadio Petkovića i Menala, ušli su Oršić Gojak, a kod Šibenika nakon Sahitija Attys umjesto Raka. Punih pola sata nastavka nije bilo nekih zanimljivosti, i onda se zadnjih 15 minuta otvorilo. U 74. minuti izjednačenje. Pogađate strijelca, Marin Jakoliš nakon velike pogreške Ristovskog zabio je vrlo lijep gol, već 9. u sezoni vrativši Narančaste u utakmicu, a kaznivši na neki način dosta indolentan stav Dinama u nastavku.

Odmah je Dinamo krenuo po novi gol, i došao je do njega samo 6 minuta kasnije. Zapravo, zabili su ga Šibenčani, Stefan Perić nakon slobodnog udarca. Domaćin se žalio ali uzalud jer su smatrali da je Dinamo zabio iz nepostojećeg prekršaja. Trgnuo se Dinamo, Mišić je na kušnju stavio Rogića ali ovaj se nije dao iznenaditi. Pokušao je Šibenik zadnjim preostalim snagama ponovno se vratiti ali nije za to imao snage…Dinamo je sačuvao prednost, došavši do važnih bodova i to je za njih u ovom trenutku najvažnije.

Izvor: sportske.hr/Foto: Dalmatinski portal

Izvorni autor: D. Trutin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.