HT PRVA LIGA Hajduk stiže na Maksimir 'uveličati' Dinamovu proslavu naslova prvaka; evo gdje možete gledati najveći hrvatski derbi

21.05.2022. 08:46:00

Današnjim utakmicama završava sezona 2021./2022. Hrvatski Telekom Prve lige. Za sam kraj će novi/stari prvak Dinamo na Maksimiru dočekati Hajduk (20 sati, Arenasport 1, MAXtv), a prije njih će svoje utakmice prvo odigrati Rijeka i Hrvatski dragovoljac (15 sati, Arenasport 1, MAXtv) te Gorica i Osijek (17.05 sati, Arenasport 1, MAXtv)

Tri su utakmice danas na rasporedu za sam kraj jedne od najneizvjesnijih sezona Hrvatski Telekom Prve lige posljednjih godina. Dinamo je novi/stari prvak, Hajduk je drugi, Osijek treći, Rijeka četvrta, a ispada Hrvatski dragovoljac. A posljednje, 36. kolo HT Prve lige nudi pravu poslasticu, veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru.

DINAMO - HAJDUK (20 sati, Arenasport 1, MAXtv)

Sve se već zna, Dinamo je obranio titulu prvaka, a Hajduk je sezonu završio na drugom mjestu i to je najbolji rezultat 'bilih' u posljednjih deset godina. Utakmica će biti 'revijalna', Dinamo sezonu želi završiti pobjedom pred svojim navijačima, a Hajduk će ipak malo i kalkulirati jer ga u četvrtak (26. svibnja) čeka finale Kupa s Rijekom na Poljudu.

Mnogi misle kako će trener Hajduka Valdas Dambrauskas za derbi na Maksimiru odmarati svoje najveće zvijezde i čuvati ih za sraz s Rijekom u kojem se 'bili' nadaju trofeju...

'Imamo 20 igrača, igrat će 11 koje odaberemo', kazao je Dambrauskas u najavi derbija i pojasnio:

'Eduok i Katić nisu spremni, Vuković i Atanasov su se priključili i na raspolaganju su. Još je par igrača na koje moramo pripaziti, ali moramo razmišljati i o finalu Kupa i procjeni rizika. Kup je utakmica sezone i posložit ćemo optimalnu momčad, podijeliti minutažu i nećemo previše riskirati s igračima. Mijenjat ćemo momčad, ali nećemo mijenjati mentalitet, idemo u Maksimir odigrati ozbiljno i na pobjedu. Rizik je zbog toga što je kraj sezone, što se netko može ozlijediti, a opet, imamo hrvatski derbi i Jadranski derbi. Moj je posao upravljati rizikom i svesti ga na najmanju moguću mjeru.'

 

 

Hajduk je u posljednji trenutak prije puta za Zagreb ostao i bez viroznog Nikole Kalinića, pa je za očekivati da će za derbi ipak istrčati u 'šarenom' sastavu.

Dinamo pak u derbi ulazi potpuno rasterećen, iako ima jednu veliku 'mrlju', ove sezone u tri utakmice 'modri' nisu uspjeli zabiti gol Hajduku.

''Pred nama je zadnje kolo protiv vječnog rivala, derbi bez obzira na to što je pitanje prvaka riješeno. Unatoč tome utakmica će imati natjecateljski karakter, stiže nam Hajduk koji je sve bolji, imao je odličnu sezonu i ispred sebe ima finale Kupa. Htjet će ostati dobro raspoloženi, a mi ćemo učiniti sve da pred svojim navijačima pobijedimo. Naša obveza je pred njima proslaviti titulu na najbolji način i prvi put pobijediti Hajduk ove sezone', kazao je trener Dinama Ante Čačić u najavi derbija s Hajdukom i dodao da opuštanja neće biti:

'Ne znam kakva je situacija kod njihovih igrača, ali mislim da će u Zagreb doći s najboljom postavom. Ma bez obzira, učinit će sve da nam malo napravi nelagodu u toj utakmici. I oni imaju obvezu, imaju puno navijača u Zagrebu, imaju sjajnu sezonu.'

RIJEKA - HRVATSKI DRAGOVOLJAC (15 sati, Arenasport 1, MAXtv)

Rijeka će igrati protiv 'svog' Dragovoljca jer je čak devet igrača i trener Dragan Tadić u siječnju ove godine Rujevicu zamijenilo Sigetom. I svi su se na posudbi iskazali, posebice jer su u 27. kolu svladali Rijeku 2:1 i tako olakšali kasniji put Dinama prema tituli prvaka.

'Ekipa je to koja nam je uzela bodove koji su nam u tim trenucima bili jako potrebni. Kraj sezone je, sigurno da želimo s pobjedom zaključiti sezonu i u pozitivnoj atmosferi dočekati finale Kupa', kazao je u najavi utakmice trener Rijeke Goran Tomić.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Ivan Žurić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.