HVIDR-a RH žestoko prozvala Pupovca: 'Sve više metastazira i ne posustaje u provociranju i blaćenju svetinja Domovinskog rata'

14.01.2022. 13:39:00

NAZVALI GA 'ZLOĆUDNIM TUMOROM'

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac poručio je u četvrtak kako ne žali zbog sudjelovanja na obilježavanju proglašenja Republike Srpske, ističući da njegova nazočnost u Banjoj Luci nije imala politički niti karakter slaganja ili neslaganja, već obilježavanje jednog od entiteta u BiH.

O svemu se oglasila i HVIDR-a RH čije priopćenje prenosimo.

"Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH ovim putem najoštrije osuđuje najnovije postupke lidera SDSS-a Milorada Pupovca koji ponovo provocira hrvatski narod svojom nazočnošću u Banjoj Luci na proslavi nelegalnog praznika 'Dan Republike Srpske' organiziranog u režiji srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Iako je Ustavni sud BiH proglasio taj praznik neustavnim, u situaciji kada svi osuđuju proslavu kojim se veliča osnivanje te samoproglašene paradržave, u sklopu koje banjalučke vlasti otkrivaju spomen-ploču i odaju počast ratnom zločincu Milanu Tepiću, odgovornom za ratni zločin nad stanovništvom bjelovarskog kraja i stradanje jedanaestorice hrvatskih branitelja i deset ročnih vojnika, uz podršku aktualnih srpskih vlasti i Milorada Pupovca, to samo dokazuje tezu prema kojoj isti i danas ne odustaju od zastupanja velikosrpske politike, poražene u Domovinskom ratu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Sramotno objašnjenje Srpskog narodnog vijeća kojim se umanjuje politička i moralna odgovornost, pokušavajući opravdati protokolarnu nazočnost Milorada Pupovca na tom bizarnom četničkom derneku, postaje još gore, kada u nastavku priopćenja dokazuju da i dalje neosnovano i protivno povijesnim činjenicama, optužuju hrvatski narod za etničko čišćenje i prozivaju pobjedničke oslobodilačke akcije Bljesak i Oluju, odgovornima za tzv. progon 'nekoliko desetaka hiljada Srba' koji su tobože našli spas u tzv. Republici Srpskoj, negirajući svoju odgovornost u velikosrpskoj agresiji i okupaciji hrvatske države.

Isto tako, nimalo ne stoji objašnjenje samog Pupovca da je došao uoči te proslave jer je bio pozvan, kao da se svaki poziv mora prihvatiti i tako dati legitimitet osporenom prazniku i  porukama govora mržnje koje su sudionici toga skupa odaslali prema drugim narodima, te da su glavni razlozi bili rješavanje problema kulturne suradnje i humanitarna pitanja vezana uz stradale obitelji u potresu na Banovini, kako je to izjavio jučer na RTL-u, kao da to nije mogao odraditi u nekom drugom terminu, već je namjerno odlučio nazočiti tome događaju i nastaviti izazivati hrvatsku javnost.

Sve to i dalje dokazuje tezu da je Milorad Pupovac i dalje zloćudni tumor na najosjetljivijem dijelu tijela hrvatske države koji svakim danom sve više metastazira i sa svojih pozicija moći ne posustaje u postupcima provociranja hrvatskog naroda i blaćenja svetinja Domovinskog rata, uporno koristeći svaku priliku, zajedno sa svojim istomišljenicima, da sudjeluje u veličanju tragičnih posljedica velikosrpske politike koja je poražena od strane pobjedničke hrvatske vojske", stoji u priopćenju HVIDR-e. 

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: bl/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.