I branitelje, koji se ne slažu s generalima, primit će na Pantovčaku!

23.05.2022. 13:07:00

Nakon što su neki hrvatski generali zatražili prijam kod predsjednika RH Zorana Milanovića  u svezi zahtjeva  kojeg su mu uputili za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, osuđenih 2016. u Njemačkoj na doživotni zatvor za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, ali i drugih, sličan dopis uputili su u Ured predsjednika države i hrvatski branitelji, predvođeni predsjednikom Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) Mladenom Pavkovićem. Naime, oni žele  obrazložiti svoje stajalište, tj. da se ne slažu s prijevremenim puštanjem na slobodu bivših kosovaca i udbaša, tim prije što se generali, potpisnici zahtjeva, dosad  nijednom nisu javili da to isto zatraže i za pojedine hrvatske branitelje koji su služili ili služe zatvorske kazne, a stari su ili bolesni, a uz to  su također  bili zaslužni za stvaranje hrvatske države.

Branitelji će prigodom ovog sastanka, koji je zakazan ove srijede,  u prijepodnevnim satima, u Uredu predsjednika, skrenuti pozornost i na osobne probleme, poglavito sve većeg broja suicida, nepoštivanja žrtve i sve težu  borbu za dostojanstveni život, kako njih, tako i njihovih obitelji.- poručio je Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91.

Izvorni autor: UHBDR91./PDN/Foto:Mladen Pavković/Fenix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.