I Dinamovi juniori prvaci Hrvatske!

03.06.2023. 19:05:00

Čak četiri pogotka u prvih 20 minuta, dopadljive akcije uz pljesak i slavlje maksimirskih juniora. Mladi Dinamovi nogometaši u furioznoj su završnici prvenstvene sezone dohvatili pobjednički pokal osvojivši naslov juniorskoga prvaka Hrvatske. U dvoboju zadnjeg kola plavi su u dvoboju odigranom na glavnom terenu maksimirskog stadiona svladali Osijek 4:1 i tako natjecanje završili s dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk. Plavi su u zadnja tri prvenstvena kola postigli ukupno 12 pogodaka. Maksimirski napadač Fran Topić ujedno je i prvi strijelac lige s 20 postignutih pogodaka.

Mrežu je u 10. minuti maestralnom akcijom načeo Matej Šakota, primio je loptu na lijevom krilu uz samu aut-crtu pa u oštrom prodoru u driblingu prema sredini nanizao dvojicu braniča i sa 17 metara s lijeva preciznim trzajem desnom nogom pogodio bliže rašlje.

Bila je to “Šakotina rukavica u lice” suigraču Luki Vrbančiću koji je na gotovo istom mjestu priredio sličnu minijaturu. Prvo je izborio loptu na sredini, pred samim kaznenim prostorom, pa u vještom prodoru dojurio na desnu stranu gotovo do gol-aut crte, efektnim se lažnjakom oslobodio čuvara i oštro gađao po zemlji. Vratar Adriano Ugrešić odbio je loptu, a na “drugoj vratnici” natrčao Topić i lansirao u praznu mrežu za 2:0.

Osječani su nepune dvije minute kasnije pokušali unijeti dašak neizvjesnosti u utakmicu, Roko Perković ubacio je nisu loptu s desna, pred vratima ju je dočekao Antonio Blažanović i smanjio vodstvo plavih.

Praktički u sljedećem napadu Dinamo je ponovno pobjegao na dva pogotka prednost. Kapetan Luka Lukanić ubacio je iz kuta, a maksimirski stoper Ivan Cvetko gađao glavom. Loptu je na putu prema vratima skrenuo osječki branič Marin Prekodravac, također glavom, za vodstvo domaćih s 3:1. Četvrti je pogodak potpisao Topić u 81. minuti kad je u polukontri dočekao ubačaj Borne Graonića s lijeva i torpedirao u mrežu.

Plavi su još na otvaranju drugog dijela bili nadomak četvrtom pogotku. Prvo je Topić u 51. minuti izbio sam pred vratara Ugrešića koji je ipak uspio ukrotiti loptu da bi četiri minute kasnije Marko Brkljača efektnom loptom izgurao Zlatana Košćevića također samog pred vratara, ali je njegov udarac s desne strane prohujao pored suprotne vratnice.

Šakota je efektnim dodavanjem u 65. minuti poslužio Topića koji je ponovno istrčao sam pred osječkoga vratara koji je ponovno bio uspješniji u situaciji “jedan na jedan”.

 

Zagreb, 3. lipnja 2023.

Prva NL, juniori, 30. kolo

Dinamo – Osijek 4:1

Stadion Maksimir

Dinamo: Klarin – Gubijan (89. Majdandžić), Ruškovački, Cvetko, Graonić – Brkjlača (72. Čaić); Topić (89. Tabak), Vrbančić, Lukanić, Šakota (78. Kanižaj) – Košćević (72. Ilečić)

Trener: Ivan Senzen

Osijek: Ugrešić – Perković (46. Zahirović), Bjelivuk (89. Perić), Prekodravac, Beširović – Ivančan (78. Šeparović), Barić; Lugarić (89. Marković), Živković (66. Stanišić), Damjanović (78. Balić) – Blažanović

Trener: Ivan Lajtman

Sudac: Martin Turčin (Tuhelj), Gledatelja: 1.707

Strijelci: 1:0 Šakota (10.), 2:0 Topić (16.), 2:1 Blažanović (18.), 3:1 Cvetko (20.), 4:1 Topić (81.)

Izvor: gnkdinamo.hr/Foto:gnkdinamo.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.