I jutros muška krunica na Trgu bana Jelačića; prosvjednici ometali molitvu uzvicima: Pobačaj u Ustav

04.02.2023. 11:23:00

Prva subota i u veljači rezervirana je za mušku molitvu krunice. Osim u Zagrebu, muška molitva krunice održava se ove subote u još osam gradova, prenosi Narod.hr.

U Zagrebu, na Trgu bana Jelačića molitva je započela u 8.30. Ovog su puta oni koji se protive ovakvom iskazivanju vjere i katoličkom nauku za vrijeme molitve izvikivali: Pobačaj u Ustav.

Riječ je o prosvjedu u organizaciji Ženske mreže. Na transparentima su istaknuli poruke: ‘Moja pi…., moja slobodica’, ‘, ‘Bez boga, bez gospodara’, ‘Ni državu, ni boga blizu jajnika moga’.

Podržao ih je kontroverzni SDP-ov eurozastupnik Predrag Matić.

Molitva je završila pjesmom ‘Rajska Djevo’, a prosvjednici su okupljene provocirali LGBT zastavom koju je dvoje ljudi držalo ispred okupljenih muškaraca.

Snimka zaslona

Molilo se na slijedeće nakane:

 1. Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.
  2. Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
  3. Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.
  4. Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
  5. Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.
  6. Za duše u čistilištu.
  7. Za osobne nakane.
Što javna molitva krunice jest, a što ona nije

Ovaj miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo ”Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”. ”Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci”, javili su organizatori.

Raspored

Molitva muške krunice u subotu se moli u Karlovcu (8.30 h, u staroj gradskoj jezgri (temelji crkve sv. Josipa), u Osijeku (10 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II. ispred konkatedrale), u Slavonskom Brodu u 17 h, na Korzu kod grba grada), u Splitu (8.30 h, na Peristilu), Šibeniku (8.30 h, na Trgu Krešimirova doma), Trogiru (8.30 h, na Trgu sv. Ivana Pavla II.), Vinkovcima (8.30 h, na središnjem gradskom trgu kod kipa Presvetoga Trojstva) i Virovitici (8.30 h, kod križa u Vojarni, skretanje za halu Viroexpo).

Izvor: Narod.hr/Foto/Montaža: Narod.hr, izvor: Snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/narod.hr/vpp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.