IMAMO SJAJNE VIJESTI: Svih šest uzoraka testiranih na koronavirus je NEGATIVNO

24.02.2020. 19:25:00

U Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu testirano je ukupno šest uzoraka na koronavirus (COVID-19) – po jedan iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska, priopćeno je u ponedjeljak popodne iz Klinike. Po posljednjim informacijama svih šest uzoraka je negativno na ovaj virus.

Trenutni broj laboratorijski potvrđenih oboljelih od nCoV bolesti u svijetu (izvor ECDC):  79 360

Trenutni broj umrlih od nCoV u svijetu (izvor ECDC): 2 618

Trenutni broj oboljelih u Europi (izvor ECDC): 178

Trenutni broj oboljelih u Hrvatskoj: 0

Do danas je laboratorijski obrađeno 18 osoba kod kojih je na temelju kriterija ECDC-a i SZO postavljena sumnju na bolest uzrokovanu nCoV i svi su negativni, tj. odbačena je sumnja na novi koronavirus.

Europske zemlje u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom (izvor ECDC): Italija, Njemačka, Francuska, Finska, Italija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija, Rusija.

Na stranicama HZZ objavljeni su pitanja i odgovori o novom koronavirusu na Hrvatskom i engleskom jeziku.

Izvor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.