Incident u Centru za socijalnu skrb Đakovo: Žena se uznemirila i vikala na zaposlene, došle policija i hitna

16.04.2021. 16:06:00

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu u četvrtak je morala intervenirati policija jer se jedna korisnica, koja je samoinicijativno došla tražiti pomoć, uznemirila i vikala na zaposlene, a intervenirala je i hitna pomoć.

Potvrdila je to u petak ravnateljica tog centra Dubravka Petrović, rekavši da je incident prouzročila korisnica iz okolice Đakova koja im dolazi zbog obiteljskih problema.

“Jučer se oko 13,30 sati dogodila incidentna situacija kad je jedna korisnica u vrlo uznemirenom stanju samoinicijativno došla tražiti naše postupanje, i to za ono što je Centar odradio, a vezano je za njene obiteljske probleme. Bila je vrlo uznemirena, odbila je napustiti naše prostorije. Bila je u stanju za koje smo procijenili da je potrebno pozvati i policiju, koja je došla odmah, ali i hitnu pomoć, koja je također intervenirala”, rekla je Dubravka Petrović za Hinu.

Korisnica je bila jako uznemirena, zaista joj je bila potrebna pomoć hitne, rekla je i dodala kako nije prijetila, ali je bila vrlo neugodna te je vikala.

Na ulazu je rekla zaštitaru da je od prije najavljena, rekla je ravnateljica Petrović i dodala da je ušla mirna, a zatim je jedan sat spominjala događaje iz prošlosti te da nisu ništa učinili. “Okidač je bilo nešto što uopće nije vezano za postupanje Centra za socijalnu skrb. Našla se u nezavidnoj situaciji, no mi ne možemo riješiti sve probleme građana, niti za to imamo ovlasti”, istaknula je.

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu prije dvije godine, 9. srpnja 2019. dogodila se tragedija u kojoj je korisnik iz vatrenog oružja ubio socijalnu radnicu i teško ranio pravnika, koji je nakon dva tjedna umro u bolnici.

“Atmosfera linča”

“S obzirom na sve proživljeno u našem centru, to je izazvalo neugodnu situaciju i nelagodu kod svih nas djelatnika”, rekla je Petrović.

“U atmosferi javnog linča koja se zadnjih dana širi prema centrima i našoj struci događa se to da primamo brojne pozive nekih naših nezadovoljnih stranaka, koje su nezadovoljne rješenjima i životnim situacijama. One ponovno spominju tragediju koja se dogodila u našem centru 2019. i poručuju da bi se mogla ponoviti ako njihovi predmeti ne budu riješeni kako misle da treba”, upozorila je Petrović.

Ocijenila je da se ozračjem javnog linča širi nepovjerenje u centre i socijalni rad, što njihov rad i struka nikako ne zaslužuju.

Izvor: Nacional.hr/PDN/Foto:Igor Kralj/PIXSELL

Izvorni autor: HINA/S.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.