INTERVJU S IZBAČENIM HDZ-OVCIMA: ‘Nemoguće je da je nas devet napisalo tri poruke, a neki se od nas ni ne poznaju’

22.11.2019. 20:46:00

'NETKO JE SVE ZAPISIVAO I DOJAVLJIVAO'

U večerašnjoj Bujici Velimir Bujanec ugostio je dvojicu disidenata iz HDZ-a – Krasnodara Raguža i gospodina Miru Borasa.

Osmorica otpisanih odbacuju optužbe da su se koristili govorom mržnje.

“Ne znam gdje su iskopali te poruke i pripisali ih svima nama”, izjavio je Boras.

“Jedino što nam preostaje su te grupe. Ovo što je nama izvučeno kao govor mržnje, svodi se na tri poruke. Nemoguće je da je nas 9 napisalo 3 poruke, a neki od nas se ni ne poznaju“,  konstatirao je Raguž.

Boras pak izjavljuje da ne zna tko ga je uopće dodao u grupu.

Grupa je nastala prije nekoliko godina, a sada broji 250 članova, koji su uglavnom HDZ-ovci”, izjavljuje Božo Medić.

“To je zatvorena komunikacija, koja nije za javnost. Nije se to smjelo dati u javnost. Na RTL-u se kršio GDPR jer su izneseni naši profili”, komentira Raguž.

Upitani su i ostali izbačeni što misle o svemu tome

Ante Šimunović: “Nas 250 kao da smo se nalazili u kafiću tih 7 godina. Nekad je netko više popio i bio malo glasniji, a netko je očito sve u kutku zapisivao i dojavljivao osobi za vezu.”

“Iz statuta HDZ-a je bilo maknuto da se nekoga izbriše samo tako, bez da mu se daje pravo na obranu. To se sada, izgleda, vraća”, govori Šimunović.

Anita Prka-Đurašić pak kaže da je ovo doživjela izuzetno teško. Pita se u kojim mi to vremenima živimo, kada pogledamo ovakve totalitarističke metode koje su se u ovom slučaju koristile.

Kaže i da je dobila jako veliku potporu. Javljali su joj se ljudi iz Kanade i Australije.

Podsjetimo, osam članova HDZ-a, koji su izbačeni iz stranke zbog Whatsapp i Viber poruka, otvorenim pismom obratili su se u srijedu Europskoj pučkoj stranci (EPP) kako bi upozorili na, kako navode, totalitarne i nedemokratske metode obračuna vodstva HDZ-a s političkim neistomišljenicima.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.