Ispratili pilote: Bili ste i ostali moralne i ljudske vertikale

30.01.2020. 19:37:00

Sućut obiteljima i posljednji pozdrav poginulim pripadnicima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva uputio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević

Obitelj, kolege i prijatelji jučer su se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru prisjetili života i djela bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturine. Dvojica iskusnih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poginula su u ponedjeljak nakon što se helikopter Kiowa Warrior srušio u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće. Poštujući želju obitelji poginulih pilota, komemoracija je bila zatvorena za javnost.

Bojnik Klarin pokopan je u Zadru i to u krugu obitelji prijatelja i kolega. Natporučnika Tomislava Baturinu na vječni će počinak ispratiti samo obitelj, kolege i prijatelji.

Knjiga žalosti za poginule pilote otvorena je u srijedu u vojnoj bazi “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, a u nju su se upisali brojni kolege i zapovjednici poginulih pilota.

Sućut obiteljima i posljednji pozdrav poginulim pripadnicima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva uputio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH). 

- Dragi Marine i Tomislave, uistinu ste ostavili dubok i neizbrisiv trag u Hrvatskoj vojsci i Hrvatskome ratnom zrakoplovstvu. Odlaskom s ovog svijeta stali ste uz bok svim našim palim nebeskim vitezovima koji su dali živote za svoju Domovinu. Neizmjerno vam hvala što ste živjeli i radili prema idealima i vrijednostima za koje su se borili i vaši očevi u Domovinskom ratu - rekao je ministar opraštajući se od poginulih pilota.

- Svi mi koji ostajemo moramo graditi svijet po mjeri našega Marina i Tomislava jer oni jesu i uvijek će biti ponos svojih obitelji, Hrvatske vojske i Domovine koju su toliko voljeli - rekao je načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov.

U ime Grada Zadra izraze sućuti i poštovanja uputio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić

Poginule pripadnike Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske na komemoraciji je na posljednji počinak ispratila Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

Izvor: 24sata

Izvorni autor: Rozeta Bogeljić, HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.