Iva Letina (HDZ) najavila paket mjera pomoći ženama poduzetnicama

08.03.2021. 13:39:00

– Naši kapaciteti su takvi kakvi jesu, ali u suradnji s ministarstvom te kroz EU fondove namjeravamo povećati i proširiti postojeće kapacitete jaslica i vrtića, poručila je Iva Letina, kandidatkinja HDZ-a za načelnicu, te dodala za slučaj da se dijete ne upiše u vrtić nude sufinanciranje licenciranih dadilja u iznosu od 1500 kuna što je jednako iznosu koji općina participira u ekonomskoj cijeni jaslica. Što su još poručile pogledajte u priloženom video isječku…

Matulji – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Iva Letina, kandidatkinja HDZ-a za načelnicu i Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održale su tiskovnu konferenciju u čijem su fokusu bile žene poduzetnica, tj. paket mjera kojeg planiraju sprovesti ako im sugrađani daju povjerenje za vođenje općine Matulji.

– Smatram da mora postojati paket mjera, koji će pomoći ženama poduzetnicama. Mi u našem programu nudimo poticaj za samozapošljavanje žena u iznosu od 20 tisuća kuna, što s poticajima od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od 130 tisuća kuna, ukupno dolazimo do cifre od 150 tisuća kuna, što je jako lijepi iznos za pokretanje privatnog posla. Također, nudimo i besplatne pravne savjete u uredu za građanstvo koje planiramo otvoriti u Općini Matulji. Predvidjeli smo i poticaje od 5 tisuća kuna za marketinške aktivnosti pogotovo za žene poduzetnice, zatim besplatne edukacije i osposobljavanja, prekvalifikacije i tečajeve u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje i Hrvatskom gospodarskom komorom koja je jako bitna, ali planiraju i osnivanje radnih grupa pri općini. Također, bitno je da žene poduzetnice i one koje se samozapošljavanju imaju prioritet upisa u vrtiće i jaslice. Naši kapaciteti su takvi kakvi jesu, ali u suradnji s ministarstvom te kroz EU fondove namjeravamo povećati i proširiti postojeće kapacitete jaslica i vrtića, poručila je Iva Letina, kandidatkinja HDZ-a za načelnicu, te dodala za slučaj da se dijete ne upiše u vrtić nude sufinanciranje licenciranih dadilja u iznosu od 1500 kuna što je jednako iznosu koji općina participira u ekonomskoj cijeni jaslica.

– Ja sam danas ovdje došla kako bi podržala Ivu Letinu, prijateljicu, suradnicu i jednu vrlo odgovornu mladu političarku, za koju vjerujem da može potaknuti ubrzani razvoj općine Matulji, koji to i zaslužuju. Ovim putem moram posebno istaknuti velike napore Vlade Republike Hrvatske u smislu žena kako na tržištu rada tako i općenito. Između ostalog pokrenuli smo i projekt Zaželi u kojem je zaposleno oko 13 tisuća žena koje skrbe oko 60 tisuća osoba starije životne dobi na području Republike Hrvatske, istaknula je Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koja je ujedno i čestitala svim ženama sretan Međunarodni dan žena…

Izvor: poduckun.net

Izvorni autor: Nikola Cvjetović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.