Ivan Anušić: Nema odgode izbora, situacija je pod kontrolom

22.06.2020. 16:00:00

Nakon što je za Novi list izjavio da postoji opcija da izbori budu odgođeni zbog epidemije, potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić pojasnio je da je govorio tek načelno i da izbori sigurno neće biti odgođeni.

„Neće se, naravno, odgoditi izbori. Situacija je, naravno, pod kontrolom“, rekao je osječko-baranjski župan, inače i predsjednik lokalnog izbornog stožera HDZ-a.

„Upoznali smo našeg neprijatelja, tako to možemo reći za koronavirus, znamo kako se virus ponaša. Nema nikakvog razloga da se izbori ne održe 5. srpnja“, dodao je.

Rekao je da razgovor za Novi list od jutros želi dodatno pojasniti:

„Ozbiljni ljudi na ozbiljnim pozicijama od kojih se očekuju ozbiljni potezi, razmišljaju o svim opcijama koje se mogu dogoditi u budućnosti, neovisno o koronavirusu ili bilo kojim ugrozama koje prijete čovječanstvu. Ali ne na način da se izbori promijene.“

Pozvao je na odgovorno ponašanje u epidemiji Covida-19 i rekao da je uvjeren da potpunog zatvaranja neće biti, kao niti odgađanja izbora, unatoč tome što su u samoizolaciji već završili neki gradonačelnici i župani:

„Niti ekonomija, niti gospodarstvo niti procesi bitni za funkcioniranje države neće stati. Naravno, kad smo razgovarali, razgovarali smo o svemu. Ja sam se najviše bazirao i razmišljao sam o situaciji kod mene u mojoj županiji, u mojoj izbornoj jedinici, gdje su dvije osobe s naše izborne liste otišle u samoizolaciju. Prvi testovi su negativni, sad čekamo druge testove. Oni će vjerojatno također biti negativni, tako da ćemo mi nastaviti s predizbornim aktivnostima kao prije.“

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.