Ivica Kukavica u Bujici: “Lijevi Split ruši spomenik HOS-a, Oliver ga nema, ali ima Smoje!”

25.10.2023. 12:36:00

VETERAN 4. GARDIJSKE BRIGADE TEŠKO OPTUŽIO PULJKA I IVOŠEVIĆA: - Splitska vlast macolom udara po spomeniku palim vitezovima HOS-a, Oliver ga ni nema - jer nije htio pjevati u Beogradu, ali su ga zato podigli jugotitoistu Miljenku Smoji, koji je mrzio hrvatski grb na dresu Hajduka i pozivao Miloševića da napadne našu državu!

DVA LICA SPLITA: Usporedili smo koncert Dražena Zečića na splitskim Gripama 1994. godine i vandalizam jugo-lijeve vlasti na Splitu III -  30 godina kasnije!

BOJNIK KUKAVICA: - Zečić je legenda i zato ga nema na HRT-u, a i mi iz 3. imotske bojne pozdravljali smo s 'ZDS' kad nas je na splitskoj Rivi postrojio Werner Ilić!

DRAMA U ZAGREBAČKOJ SUDNICI: Pogledajte okršaj Marka Skeje i Saše Miloševića iz SNV-a! Pitali su viteza HOS-a - koja mu je boja najdraža, a on spremno odbrusio: “Sviđa mi se bila boja!“

BEZ CENZURE: Skejin odvjetnik Davorin Karačić nakon provokacija čak tri Pupovčeve odvjetnice i ekavice 'generalnog sekretara' Miloševića, sutkinji predočio ratna odličja legendarnog zapovjednika 9. bojne HOS-a!

“Neće oni koji su u vrijeme obrane naše Domovine iz nje bježali i dezertirali, danas skrnaviti spomenike naših suboraca iz HOS-a i govoriti da ploče podignute njima čast treba baciti u smeće, dosta je toga i ovo se više trpjeti ne može,“ izjavio je u Bujici Z1 televizije umirovljeni bojnik 4. brigade HV-a i vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije - Ivica Kukavica, čiji su politički partneri iz DP-a žestokim priopćenjem najoštrije osudili odluku Ivice Puljka i Bojana Ivoševića da pod okriljem mraka, macolom izbiju 'ZDS' sa spomenika podignutog u čast i slavu 46 palih vitezova 9. bojne HOS-a, na Splitu III.

Bojnik Kukavica je u emisiji ekskluzivno ispričao kako je slavna 3. imotska bojna “naprašila“ Arkanovce kod Paljuva u zadarskom zaleđu, tijekom akcije Maslenica, gdje je bio ranjen u bliskoj borbi: - Stradao sam od ručne bombe, a Arkan mi je, vidno ljut zbog velikih srpskih gubitaka, kada je zaznao da sam zapovijedao na tom pravcu, preko motorole poručio “da će me naći i skinuti mi glavu“.... Sada vidimo tko je ostao bez glave! Jedino mi je žao da sve ono što smo im pokazali u obrambenom ratu, sada nadoknađuju našim političkim porazima u miru.

Prilično žestoko Kukavica je u Bujici govorio o kontroverznom Miljenku Smoji i njegovim splitskim simpatizerima, spomenuo je i razlaz s Mostom, strankom kojoj je rekao NE i okrenuo se suradnji s Domovinskim pokretom: - Ja sam kod Zadra ’91. godine rafalom gađao zrakoplov neprijateljske JNA s crvenom zvijezdom petokrakom, a Grmoja je u Saboru odbio Ćipi potpisati inicijativu za zabranu tok zločinačkog, komunističkog i jugoslavenskog simbola! Za nas Imoćane, zvijezda petokraka - koja nas je progonila i u Drugom svjetskom ratu i u godinama jugoslavenske okupacije - ista je kao i ona, koja je devedesetih napadala Vukovar, Škabrnju, Dubrovnik, Gospić, Pakrac i sve naše krajeve!

Kukavica je u Bujici podržao nogometne navijače “koje se politički hapsi zbog pjevanja pjesama i isticanja stihova na stadionima, a velikosrpske ratne zločinci, kao i one koji ilegalno prelaze naše granice se ne dira“.

Redakcija Bujice na kraju emisije izrazila je sućut obitelji, navijačima i brojnim prijateljima legendarnog pripadnika BBB-a i sportaša Mislava Vučetića – Kureta, zbog preranog odlaska s ovoga svijeta...

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:video screenshot/Bujica

Izvorni autor: PDN/Dragovoljac.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.