Ivica Šola: Milanović stvarno ima neki problem – otkuda brutalan ispad oko ploče?

28.04.2020. 09:34:00

Cijeli svijet je u banani zbog koronavirusa. Andrej Plenković sa svojim timom izvrsno upravlja krizom. To ne kažem samo ja, to su mi rekli ljudi, diplomati, čije zemlje, puno bogatije i s više stručnih ljudskih resursa, nisu na toj razini kao Plenković i ekipa, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju koju djelomice prenosimo.

(…)

No imamo još jednog čovjeka na čelu države. Predsjednika Zorana Milanovića, prznicu s elementima motorne pile, koji za razliku od Plenkovića u ovoj ozbiljnoj krizi nema, s obzirom na ovlasti, skoro pa nikakvu odgovornost, osim da Plenkoviću soli pamet i otvara teme koje u ovo hudo vrijeme unose nemir i podjele. Dok se cijeli svijet bori s koronavirusom, Milanović 2020. godine zaratio s – „ustašama“. I to na mjestu i komemoraciji kada za takve izjave nije ni vrijeme ni mjesto, pa tresne k’o baba iz bunila: „Ploču poginulim braniteljima HOS-a treba BACITI, oni se nisu borili za Hrvatsku“, već, veli Zoki, za obnovu NDH.

Ne znam je li Milanovića pukao koronavirus u mozak, ili ga je drug Tito taj dan nazvao iz pakla, drug Tito od čije vojske, komunističke JNA, su hrabri HOS-ovci branili Republiku (!) Hrvatsku, pa i njegovu stražnjicu smještenu na sigurno, ali pokazati takvu bezosjećajnost i kontradiktornost može samo tip koji u glavi ima neobičan algoritam. Kontradiktornost je u tome što „to“ što bi on bacio ozakonila njegova partija u vrijeme Račana, a ne ni HDZ, ni HSP niti unučad Ante Pavelića. Ali zato mu ne smeta u Borovu Selu spomenik četničkom komandantu Vukašinu Šoškočaninu na kojem stoji: „Srpska zastava na srpskoj zemlji“.

Takvih spomenika četnicima ima podosta, a Milanović ni zucnuti, samo podeblja s ćirilicom u Vukovaru, a majke još sinove nisu zakopale, rane svježe…, čačka mečku sasvim nepotrebno. Taj isti Šoškočanin bio je, kako piše na spomeniku zapovjednik obrane (!?) Borova Sela gdje je masakrirano 12 hrvatskih policajaca, taj isti Šoškočanin zarobljenim HOS-ovcima na živo je vadio oči dok su se oni borili za slobodnu i demokratsku (!) Hrvatsku, u kojoj je zahvaljujući i njima Milanović bio i premijer i sada predsjednik.

(…)

Tu su i stranci poput, najpoznatijeg, Nicoliera, HOS-ovca, Francuza, čija majka još traži njegove ostatke, koji o NDH ne znaju ništa, došli su pomoći Hrvatskoj za slobodu i demokraciju. Zna li Zoki da je među HOS-ovcima bilo i Srba, da spomenem samo mog „susjeda“ iz Belišća Dinu Simića. Baš je pokojni Dino i drugi Srbi HOS-ovci bio za ustaše i NDH, Dino koji je pripadnik naroda koje je baš u Jasenovcu NDH ubijala!?

I Dinino ime je na „toj“ ploči koju bi Milanović „bacio negdje“, pazite „negdje“? Gdje, nije rekao, pa možemo spekulirati, možda kantu za smeće, jer tamo se baca, a ne, recimo, odlaže ili premješta. Zoran Milanović nije bilo tko, on je predsjednik države i kao takav trebao bi dobro paziti ne samo što govori, nego i kako to govori, da „ta“ ploča nosi imena vitezova koji su život dali za Domovinu, a njihovoj živoj rodbini gubitak najdražeg je trauma za cijeli život. Poslije se išao korigirati preko Facebooka, molim lijepo, preko „Fejsa“ poput adolescenta. Ne, to nije stvar za „Fejs“, kada je predsjednik u pitanju, već za presicu.

Otkuda ovakav brutalan ispad oko ploče, i tim riječima? I na taj dan. Nemam drugog objašnjenja osim sljedećeg, psihološkog. Koronavirus je, a tome se Plenković jamačno ne veseli, njega i njegov tim izbacio u prvi plan. Zokija nigdje.

I onda, poput djeteta u vrtiću kada ga teta ne primjećuje, namjerno se ukaki u gaće. Drugim riječima, ljudi, ne postoji samo Andrej, postoji i Zoran, pa skrene pozornost na sebe. Naime, i ja sam jako bitan, a ne samo Plenki…, zaključuje Ivica Šola u Slobodnoj Dalmaciji.

Kolumnu u cijelosti pročitajte na Slobodnoj Dalmaciji.

Izvor: narod.hr/slobodna dalmacija/Foto: Knjižara Nova, Fah; fotomontaža: Narod.hr

Izvorni autor: Ivica Šola / Slobodna Dalmacija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.