Izbila svađa u Saboru, Željka Markić stala pred SDP-ovce: 'Postupate nedemokratski'

10.07.2024. 11:40:00

Demokracija je i prosvjed, ali to je za vas malo previše, uzvratio joj je još aktualni šef SDP-a Peđa Grbin

Sudionike okruglog stola, koji su na temu kršenja prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u srijedu u Saboru organizirali Domovinski pokret i udruga "U ime obitelji", SDP-ovi zastupnici dočekali su s transparentnom "Slobodne i ravnopravne". No dok su SDP-ovci stajali s transparentima, pred njih je došla Željka Markić iz udruge U ime obitelji. Markić se, naime, počela raspravljati s njima i nudila im je izvješće o kršenju prava molitelja, koje oni nisu htjeli uzeti. 

"Jako mi je žao da na ovaj način, nedemokratski, komunicirate s kolegama u Saboru i s civilnim društvom. Ali drago nam je da smo slobodni u Hrvatskoj i da možemo raditi i ovo što vi radite", poručila je okupljenim SDP-ovcima čelnica Udruge "U ime obitelji" Željka Markić poželjevši im i dobrodošlicu. Demokracija je i prosvjed, ali to je za vas malo previše, uzvratio joj je još aktualni šef SDP-a Peđa Grbin.

- Žao mi je što nećete niti pročitati ovo izvješće, ali bit će prilike, sigurna sam. Svako dobro - poručila je SDP-ovcima Markić dok je stajala pred njima, no oni nisu komentirali to.

"Danas možemo vidjeti grupu ekstremista okupljenih oko DP-a u Saboru, koji želi promovirati nazadne, homofobne, šovinističke ideje, protiv toga ćemo se odlučno boriti. Svake prve subote u mjesecu mi ćemo uspravno stajati i boriti se za slobodu i ravnopravnost građana i građanki RH", kazala je zastupnica Sandra Krpan. SDP se borio i borit će se za sve ugrožene u društvu, za prava žena, da slobodno odlučujemo o svojem tijelu i prava svih manjina, drugih i drugačijih u društvu, dodala je zastupnica Ivana Marković. 

"Muškarci, mamini sinovi, dignite se, namjestite hlače i shvatite da u ovom društvu postoje žene koje su slobodne, samostalne, koje zarađuju za svoj život i odlučuju o svom životu. Ako se s tim ne možete nositi, onda je to vaš problem, a ne naš", poslala je poruku muškarcima "koji kleče na trgovima". Na okrugli stol došla je i pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter.

Izvor: vecernji.hr/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: Vecernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.