Izraelski zračni napadi na Bejrut: 37 poginulih, meta novi vođa Hezbollaha

04.10.2024. 09:48:00

Izraelski napadi na glavni grad Libanona, Bejrut, nastavljeni su protekle noći, uz velike eksplozije zabilježene u blizini zračne luke i u samom gradu. Jedan od napada dogodio se u trenutku slijetanja putničkog zrakoplova iz Dubaija, no nema dostupnih podataka o posljedicama na let ili putnike.

U Bejrutu je jučer poginulo šest osoba, a najnoviji izraelski napadi usmjereni su na likvidaciju Hashema Safieddinea, potencijalnog nasljednika nedavno ubijenog vođe Hezbollaha, Hassana Nasrallaha. Južno predgrađe Bejruta, Dahiye, koje se smatra uporištem Hezbollaha, bilo je pogođeno s više od desetak zračnih napada.

Libanonsko ministarstvo zdravstva izvijestilo je da je u posljednja 24 sata poginulo 37 osoba, a 151 osoba je ranjena. Napadi su uslijedili nakon što su izraelske vlasti naredile evakuaciju stanovništva iz pogođenih dijelova. Sudbina Safieddinea ostaje nepoznata, dok izraelski izvori navode da su napadi bili usmjereni na njegov podzemni bunker.

Hezbollah je odgovorio raketnim napadima na izraelske vojne ciljeve, uključujući bazu Sakhnin u blizini Haife. U tim sukobima, najmanje osam izraelskih vojnika je poginulo. Upozorenja o napadima oglasila su se ponovno u južnom Libanonu i sjevernom Izraelu, a izraelska vojska priopćila je da je deset projektila ispaljeno iz Libanona.

Grupa sedam zemalja, uključujući SAD i Veliku Britaniju, osudila je iranski raketni napad te pozvala na suzdržanost i prekid neprijateljstava u Libanonu i Gazi, naglašavajući svoju predanost sigurnosti Izraela.

Izvor: Narod.hr

Izvor: Narod.hr/Foto:video screenshot

Izvorni autor: PDN/narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.