Izraelski zračni napadi na Libanon se nastavljaju

29.09.2024. 08:28:00

Izraelski zračni napadi na Libanon nastavljaju se, a jutros su nad južnim predgrađima Bejruta i dalje bili vidljivi gusti stupovi dima.

Jučer je potvrđeno da je u nizu napada ubijen dugogodišnji vođa Hezbolaha, Hassan Nasrallah, zajedno s nekoliko istaknutih članova ove militantne šiitske organizacije. Pretpostavlja se da su u napadima korištene američke "bunker-buster" bombe, težine do 1800 kilograma.

Broj poginulih u Libanonu sada premašuje tisuću ljudi. Istovremeno, šiitske zajednice u Iraku i Iranu održavaju prosvjede, oplakujući Nasrallaha i pozivajući na odmazdu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, nakon povratka iz Sjedinjenih Država, izjavio je da je Nasrallah bio "glavni motor" iranske "osovine zla". Dodao je kako ubojstvo vođe Hezbolaha povećava šanse da Hamas oslobodi izraelske taoce, jer bi mogao procijeniti da je Hezbolah sada oslabljen.

  • Država Izrael jučer je ubila masovnog ubojicu Hassana Nassrallaha. Izravnali smo račune s onima koji su odgovorni za ubojstvo velikog broja Izraelaca i mnogih građana drugih zemalja, uključujući stotine Amerikanaca i desetke Francuza. Ako tko udari na nas, mi ćemo udariti na njega. Ne postoji mjesto u Iranu ili na Bliskom istoku koje ne može dosegnuti duga ruka Izraela. Danas znate koliko je to istina – poručio je Netanyahu.

Izvor: HRT

Izvor: HRT/Foto:video screenshot

Izvorni autor: PDN/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.