IZVANREDNA PRESICA POLICIJE ‘Policajac koji je upucao djevojku u Osijeku dobio je oružje prije mjesec i pol. On je nazvao policiju...‘

22.09.2023. 16:44:00

Policija je održala izvanrednu presicu na kojoj su objavili nove detalje o smrti mlade djevojke

Dvadesetjednogodišnja djevojka pronađena je mrtva u četvrtak prijepodne u Osijeku. Djevojka je stradala od hica iz službenog pištolja policajca koji je u vrijeme tragedije bio u stanu. Iako se ovaj događaj zbio u srijedu oko 22,05 sati, policija je o njemu izvijestila tek u četvrtak u 14,25 sati, i to nakon medijskih upita, a s obzirom na to da je Osijekom već naveliko kružila priča o ovoj tragediji.

Kako je kasno sinoć priopćila policija, policajac i nesretna djevojka bili su u vezi, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnji policijski službenik zbog neopreznog rukovanja službenim naoružanjem ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju.

Policija je danas održala konferenciju za novinare na kojoj je iznijela dodatne detalje o ovoj tragediji.

- Provodi se niz dokaznih radnji. Ovo je teško kazneno djelo, može se dobiti do 8 godina zatvora. Predložili smo određivanje istražnog zatvora. Kroz 24 sata se provelo niz mjera i radnji, provode se i dalje u suradnji s nadležnim Državnom odvjetništvom. Ove činjenice su nepobitno i nepromjenjivo utvrđene na mjestu događaja, rečeno je na presici, javlja Index.hr.

Rečeno je i kako je policajac nakon tečaja na policijskoj akademiji završio osnovnom obuku te je raspoređen na mjesto vježbenika.

- Tek kad je prošao vježbenički dio mogao je zadužiti oružje, što je učinio 9. kolovoza, rečeno je na presici.

Policija je potvrdila i da je policajac bio taj koji je nazvao policiju.

- Istražni zatvor zatražen je zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela. Početna dojava nije upućivala na kazneno djelo, rečeno je na presici.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.