Jahta u Makarskoj koja se sinoć zapalila još gori, dio plovila potopljen

29.06.2024. 09:15:00

Nešto prije ponoći u luci Makarska zapalila se motorna jahta dugačka 24 metra, pri čemu su na plovilu bile tri osobe koje nisu ozlijeđene, potvrdila je splitsko-dalmatinska policija.

- "Jahta je dijelom potopljena. I dalje gori. Trudimo se da smanjimo dim. Problem je jer ne možemo pristupiti unutra jer jahta leži boku. Nemamo efikasnog rješenja trenutno od ovog," izjavio je zapovjednik DVD-a Makarska, Mario Čović.

- "Svi vatrogasci su bili na nogama. Gori luksuzna jahta, a cijeli grad nam je ostao u dimu," kazao je jedan od očevidaca koji je snimio jahtu u plamenu.

Foto: čitatelj/24sata

Iz policije su izvijestili da požar još uvijek nije ugašen i da je Riva zatvorena za prolaz. Nakon gašenja slijedi očevid, za koji navode da neće biti jednostavan jer je dio objekta u vodi.

Makarska: U gradskoj luci izgorila jahta duga 24 metra

Foto: Matko Begovic/PIXSELL

- "Vatrogasci su došli brzo na intervenciju, ali gori i dalje. Ne možemo više do Rive," rekao je drugi očevidac.

Foto: Čitatelj 24sata

U intervenciji su sudjelovale sve operativne snage s makarskog područja: JVP Makarska, DVD Makarska, DVD Tučepi, DVD Promajna, DVD Baška Voda, DVD Brela te vatrogasni ekološki brod Sv. Florijan DVD-a Kaštel Gomilica. Zbog gašenja požara, Riva je bila zatvorena za promet i provodi se preusmjeravanje.

Oko tri sata ujutro izbio je i požar u Slatinama, gdje je u lučici na brodu došlo do zapaljenja. Požar je ugašen oko četiri sata ujutro, a mjesto događaja je osigurano te će se provesti očevid.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot/24sata

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.