Jan Ivanjek: Ekskluzivni test i prikaz jurišne puške VHS-2, standardnog oružja Hrvatske vojske

09.02.2020. 21:49:00

U novoj epizodi Cro Opsa vojni analitičar Jan Ivanjek obavio je ekskluzivni test i prikaz jurišne puške VHS-2, standardnog oružja Hrvatske vojske i vjerojatno najbolje bullpup puške na svijetu, te pripadajućeg bacača granata od 40mm.

Isprobao je njenu funkcionalnost, modularnost, lakoću upotrebe i ergonomiju, naša jurišna puška je zaista odlično oružje, jednostavna i precizna, vrlo modularna i svi se uobičajeni zahvati na njoj mogu odraditi u terenskim uvjetima, bez potrebe za puškarom ili posebnim alatima, komentirao je Jan Ivanjek.

Osim testiranja puške i bacača granata, saznajte i kako se razlikuje od ostalih pušaka bullpup konfiguracije, kako se u terenskim uvjetima prebacuje strana zatvarača da odgovara ljevacima, što je s čahurama pri djelovanju sa suprotnog ramena, koliko je brzo i jednostavno postavljanje bacača granata i još mnogo toga.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.