JAPANAC BRANIO HRVATSKU! HVALA ‘SAMURAJU’: Dragovoljno je sudjelovao u Domovinskom ratu

07.12.2022. 11:18:00

Nema previše podataka o japanskom dragovoljcu Domovinskog rata za kojeg se doznalo tek nakon napetog ogleda hrvatske i japanske reprezentacije na svjetskom nogometnom prvenstvu.

“Prisjetimo se ovom fotografijom pripadnika 1. gbr HVO-a, legendarnih Bušića, da je među onima koji su došli braniti slobodu hrvatskog naroda bilo i Japanaca”, kratko je opisano na stranici Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata, jedinom koja se bavi herojima koji su potegnuli iz dalekih zemalja kako bi tijekom ratnih 90-tih pomogli Hrvatima.

Zahvale samuraju
Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Iz brojnih komentara ispod ove zanimljive objave, mogu se iščitati “zahvale samuraju”, a jedan od branitelja prisjeća se kako se “Japanac borio i u Jasenovcu.”

Doduše, japanska nogometna reprezentacija jest izgubila od Hrvatske, ali je ovaj njihov državljanin u kritičnim, ratnim trenucima, našoj zemlji pomogao u puno važnijoj pobjedi.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.