JASNA PORUKA Jedna od najvećih tenisačica svih vremena: Đokoviću, vrati se kući! Podržavaju te jedino Srbi...

13.01.2022. 18:15:00

Apsolutna ikona poziva Novaka da učini ‘jedinu ispravnu stvar‘, a oglasio se i jedan od najboljih
 
  

Još uvijek se ne stišava bura oko Novaka Đokovića i njegovog ostanka u Australiji. Dok se čeka odluka ministra imigracije hoće li Srbina izbaciti iz zemlje množe se komentari na cijelu situaciju. Dramu je sada komentirao i četvrti tenisač svijeta Stefanos Tsitsipas koji je osudio Đokovićevo ponašanje.

"Čini se da ne igraju svi po pravilima koja bi trebala biti jednaka za sve, a na da pojedinci odlučuju hoće li ih slijediti ili ne. Ne bih ulazio u to što je ispravno, a što nije. Napravio sam ono što je bio uvjet za dolazak u Australiju. Nije mi palo na pamet pojaviti se necijepljen. Potrebna je hrabrost da riskiraš nastup na Grand Slamu, ali čini se na ne igraju svi po pravilima. Mali postotak je odlučio krenuti svojim putem i zato igrači koji su u većini izgledaju kao budale", rekao je Tsitsipas.

image

Stefanos Tsitsipas osudio je to što "neki igraju po svojim pravilima"

 BRANDON MALONE Afp

Slučaj Đoković komentirala je Martina Navratilova koja mu je poručila da se prvim avionom vrati u Srbiju.

"Najbolje za Novaka bi bilo kada bi rekao: 'Znate što, previše je pogrešaka, nije to OK i ispravna stvar je da se vrati kući'. To je jedino ispravno, ali mislim da to neće napraviti jer želi taj 21. naslov", rekla je Navratilova pa rekla kako Đokovićeva priča ne drži vodu i pozvala Australce da mu izvade krv i potvrde da je prebolio koronavirus:

"Najveća greška je to što je Novak imao fotografiranje iako je znao da je pozitivan. To baš nema smisla. Kaže da se fotografirao jer nije htio nekoga razočarati... Zar se vi šalite? Ja bih ostala doma i ne biste me mogli izvući iz kuće ni za što."

image

Martina Navratilova poručila je Đokoviću da se vrati u Srbiju

 VALERY HACHE Afp

Navratilova je rekla kako je Novaka branila tijekom godina, ali ne shvaća zašto se ne želi cijepiti.

"Divila sam se njegovoj posvećenosti da postane najbolji tenisač koji može postati i znam što je potrebno za tako nešto. No, u isto vrijeme, ako želite biti lider u nekom sportu, postoji i odgovornost koja uz to dolazi. Poanta je u tome da nekad svoja uvjerenja trebaš ostaviti sa strane za opće dobro, za one oko tebe i svoje obožavatelje. Imaš dvije opcije, cijepi se ili nemoj igrati", rekla je Navratilova pa dodala:

"Nekada moraš napraviti ispravnu stvar i smiriti situaciju, a ne još pogoršati sve. Srbi su, sigurna sam, 95 posto uz Novaka, ali ostatak svijeta je 95 posto protiv njega", zaključila je Navratilova.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.